Το μυστικό του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος

Αισθητήριο όργανο και προστατευτικός μανδύας

Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, λεπτό και απαιτεί ιδιαίτερη προστασία: το βρεφικό δέρμα. Μετά τη γέννησή του, το μωρό σας χάνει την προστατευτική ζεστασιά της μήτρας και το δέρμα του αποτελεί πλέον το μοναδικό σύνορο προς τον εξωτερικό κόσμο και το περιβάλλον. Για αυτό το λόγο χρειάζεται την υποστήριξη μας στη νέα του αποστολή.

 

“Το μωρό σας μαθαίνει πολλά για τον κόσμο μέσω της επαφής με το δέρμα του. Με κάθε άγγιγμα του, το μωρό βρίσκει και ένα νέο σημείο προσανατολισμού στη νέα του ζωή.”

Οι ιδιαιτερότητες του βρεφικού δέρματος

Το βρεφικό δέρμα είναι πέντε φορές πιο λεπτό από το δέρμα των ενηλίκων. Απορροφά πιο γρήγορα ουσίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή κι αντιδρά με εξαιρετική ευαισθησία. Αυτό συμβαίνει γιατί το βρεφικό δέρμα βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη. Η κεράτινη στιβάδα του δέρματος αναπτύσσεται μέσω της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και προσφέρει έτσι σταδιακά ολοένα και περισσότερη προστασία από εξωτερικές επιδράσεις. Και ο όξινος μανδύας και η λειτουργία φραγμού βρίσκονται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Επιπλέον, αφού και οι ιδρωτοποιοί αδένες δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως, το μικρό σωματάκι του βρέφους καταβάλει προσπάθεια να ρυθμίσει μόνο του τη θερμοκρασία του. 

Ως εκ τούτου, τα μωρά μετά τη γέννηση τους χρειάζονται έναν ζεστό, προστατευτικό μανδύα. Αυτό όμως δε σημαίνει μόνο τη χρήση φυσικών υλικών που αναπνέουν, που ντύνουν και περιβάλλουν το μωρό, αλλά και προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι εξαιρετικά φιλικά προς το δέρμα, καθώς και επαφή με το δέρμα, γεμάτη αγάπη. Διότι το άγγιγμα με το δέρμα συνεισφέρει σημαντικά στην υποστήριξη της ανάπτυξης του βρεφικού δέρματος. 

 

Ποια περιποίηση έχει ανάγκη το μωρό σας;

Μην ανησυχείτε: Κατά τους πρώτους μήνες ζωής καλύτερα να μην το παρακάνετε με την περιποίηση του βρεφικού δέρματος. Για παράδειγμα, το βρεφικό δέρμα δεν έχει ανάγκη από αφρόλουτρα και σαμπουάν, τα οποία απλώς αφυδατώνουν το δέρμα. Ένα μπάνιο εβδομαδιαίως είναι απολύτως αρκετό τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού. Στο ενδιάμεσο μπορείτε να καθαρίζετε το μωρό σας καθημερινά με χρήση απαλής, υγρής πετσέτας. Μετά το πλύσιμο ή το μπάνιο, προστατέψτε κι ενυδατώστε το δέρμα του μωρού με το Γαλάκτωμα Σώματος Καλέντουλας για μωρά και παιδιά. Το πιο ευαίσθητο σημείο του βρεφικού σώματος είναι η περιοχή της πάνας. Οι εκκρίσεις αποτελούν μια πρόκληση για το δέρμα που ακόμη βρίσκεται σε ανάπτυξη, ενώ το ζεστό και υγρό περιβάλλον διευκολύνει την ανάπτυξη βακτηρίων. Ο καθαρισμός και η περιποίηση με χρήση ζεστού νερού, απαλής πετσέτας και μερικές σταγόνες από το Λάδι Περιποίησης Καλέντουλας λειτουργούν ευεργετικά στο βρεφικό δέρμα. Επίσης ευεργετικό για το βρεφικό δέρμα στην περιοχή της πάνας είναι και το να μπορεί το μωρό να παραμένει για λίγη ώρα γυμνό, σε ζεστό περιβάλλον. Επιπλέον προστασία προσφέρει η Κρέμα Καλέντουλας για Μωρά, αφού προστατεύει από τους ερεθισμούς. 

 

Calendula Pflegemilch

Γαλάκτωμα σώματος καλέντουλας για μωρά και παιδιά

Απαλό, ενυδατικό γαλάκτωμα που καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα
Calendula Wundschutzcreme

Κρέμα Καλέντουλας για την Αλλαγή Πάνας

Ήπια προστασία από από τους ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα

Λάδι Περιποίησης Καλέντουλας

Ήπιο βρεφικό λάδι σώματος για εντριβές και μασάζ

“Το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα είναι κάτι το πραγματικά μοναδικό.
Χρειάζεται πολύ ζεστασιά και προστασία”

Ζήτημα περιεχομένου

Καθώς το βρεφικό δέρμα έχει ιδιαίτερες ανάγκες, τα προϊόντα περιποίησης που το αφορούν θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες αυτές. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι λίγα, όμως εξαιρετικά ποιοτικά φυτικά συστατικά: Η σύνθεση των φυτικών ελαίων μοιάζει με τη σύσταση του υδρολιπιδικού μανδύα του δέρματος. Τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν τα συστατικά αυτά αφομοιώνονται εξαιρετικά από τον φυσικό προστατευτικό μανδύα του δέρματος και, χάρη στα φυσικά συστατικά τους, δεν φράσσουν το δέρμα. Ως εκ τούτου, το δέρμα μπορεί να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί, με την προστασία των φυσικών προϊόντων περιποίησης μας. Τα προϊόντα Weleda περιέχουν αποκλειστικά συστατικά υψηλής ποιότητας και προσφέρουν στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα ό,τι χρειάζεται σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής και της ανάπτυξής του.