Κάνε μπάνιο μαζί μου

Ευχάριστες ώρες στο μπάνιο

Τα περισσότερα μωρά ηρεμούν με ένα μπάνιο. Το νερό τους θυμίζει τον καιρό που βρίσκονταν στη μήτρα. Ενώ στην αρχή αναζητούν την προστασία και τον περιορισμό που τους προσφέρει η μπανιέρα, αργότερα απολαμβάνουν τη δύναμη άνωσης που προσφέρει το νερό.

Προσοχή στο μπάνιο

Έπειτα από τέσσερις μήνες ζωής, το βρεφικό δέρμα έχει συνηθίσει τη ζωή έξω από την κοιλιά της μαμάς, αφού έχει αναπτυχθεί περαιτέρω. Τα μωρά απολαμβάνουν όταν τους χαρίζουμε την προσοχή μας στο μπάνιο. Το προσεχτικό βούτηγμα των ποδιών και του ποπού θα τα βοηθήσει να συνηθίσουν το νερό. Μπορείτε να κάνετε και μπάνιο μαζί με το μωρό σας. Το πιο σημαντικό είναι να μην κρυώσει ποτέ το μωρό. Με λίγη προσοχή, το μπάνιο μαζί με τους γονείς στη ‘μεγάλη’ μπανιέρα μπορεί να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία. Πριν το μπάνιο, ελέγξτε πως το νερό βρίσκεται στους 37° C περίπου, που αποτελεί την θερμοκρασία του σώματος και θυμίζει στο μωρό την εποχή που ήταν προστατευμένο στην κοιλιά της μαμάς του. Η θερμοκρασία του σώματος ενδείκνυται απολύτως για τη θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο, ακόμη κι αν κάνει μπάνιο όλη η οικογένεια μαζί: 5-8 λεπτά επαρκούν. Το νερό δε θα πρέπει ποτέ να κρυώσει, και, καθώς το σώμα χάνει ζέστη από το κεφάλι, καλό είναι τα μαλλιά να βρέχονται τελευταία. Αν το μωρό έχει ήδη πολλά μαλλιά, μπορείτε να τα πλύνετε με το Σαμπουάν Καλέντουλας και Αφρόλουτρο. Στη συνέχεια, τυλίξτε το μωρό με μια πετσέτα και στεγνώστε το απαλά.

“Μετά το μπάνιο, το μωρό απολαμβάνει την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά.”

Σιγουριά και ασφάλεια

Για να γίνει η ώρα του μπάνιου όσο πιο γαλήνια γίνεται, έχετε πάντοτε ό,τι χρειάζεστε κοντά σας, πριν ξεκινήσετε. Έτσι θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε πλήρως στο μωρό σας. Μπορείτε για παράδειγμα να τοποθετήσετε την πετσέτα του πάνω στο καλοριφέρ, ώστε να είναι ζεστή για μετά, και να έχετε δίπλα σας το σφουγγάρι  και το Βοτανόλουτρο Καλέντουλας για Μωρά και Παιδιά. Ακόμη, μπορεί να σας βοηθήσει αν η μαία σας σας δείξει πώς να κρατήσετε σωστά το μωρό στο μπάνιο: Σπρώχνετε το αριστερό χέρι προσεχτικά κάτω από τον αυχένα του μωρού και κρατάτε με την αριστερή παλάμη τον μικρό του ώμο. Έτσι το μωρό ακουμπάει και στηρίζεται με ασφάλεια το κεφάλι του στο χέρι σας. Με το ελεύθερο χέρι σας μπορείτε να πλύνετε το μωρό. Σε πιο μεγάλα παιδιά, το νερό δε θα πρέπει να φτάνει πάνω από τη μέση τους. Και τα μωρά νιώθουν συνήθως πιο άνετα, όταν μπορούν να ακουμπήσουν με τα πόδια τους την άκρη της μπανιέρας. Όταν επικρατεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο μπάνιο, απολαμβάνουμε το μπάνιο του μωρού περισσότερο. Το μωρό σας θα απολαύσει την προσοχή που του χαρίζετε και το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει.

Calendula Waschlotion und Shampoo

Σαμπουάν Καλέντουλας και Αφρόλουτρο

Ήπιο στο μπάνιο, για ένα φυσικά καθαρό μωρό
Calendula Entspannungsbad

Βοτανόλουτρο Καλέντουλας για Μωρά και Παιδιά

Βοηθά να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να ανακουφίσει το μωρό σας, στο τέλος της ημέρας.

Μια μικρή τελετουργία

Τι όμορφα που είναι όταν το μπάνιο του μωρού γίνεται μια απλή, χαλαρή διαδικασία. Επιλέξτε την καλύτερη ώρα για το μπάνιο, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε την αμέριστη προσοχή σας στο μωρό σας, χωρίς ενοχλήσεις. Πότε όμως είναι η καλύτερη ώρα για το μπάνιο, το πρωί ή το βράδυ; Δεν νυστάζουν όλα τα μωρά μετά το μπάνιο. Μερικά μωρά μάλιστα ξυπνούν μετά την ώρα στο νερό. Η ιδανική ώρα για το μπάνιο εξαρτάται λοιπόν από τους ρυθμούς της οικογένειας και την προτίμηση του παιδιού σας. Εάν το μπάνιο δρα ηρεμιστικά στο μωρό σας, τότε μπορείτε να εντάξετε την ώρα του μπάνιου στη βραδινή του ρουτίνα. Επιπλέον, το μπάνιο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να εντάξετε κι άλλα μέλη της οικογένειας στην καθημερινή ρουτίνα. Ιδιαίτερα οι μπαμπάδες ευχαριστιούνται την ώρα με το μωρό τους στο μπάνιο. Μια συμβουλή: Τα μωρά αποζητούν τη ρουτίνα. Εάν λοιπόν έχετε βρει ποια ‘ώρα του μπάνιου’ σας ταιριάζει, διατηρήστε την.