Βρώμη

Θρέψη και αναδόμηση για απαλά και λαμπερά μαλλιά

Η βρώμη είναι γνωστή ήδη από τα αρχαία χρόνια, ως το δημητριακό που προσφέρει δύναμη στους ανθρώπους. Όταν έρχεται η εποχή της συγκομιδής, η βρώμη - που ευδοκιμεί σε βόρεια κλίματα - είναι η τελευταία σοδειά που φεύγει από τα χωράφια, χρησιμοποιώντας τον επιπλέον χρόνο για να απορροφήσει και να αποθηκεύσει το φως του ηλίου, τον αέρα και τη ζέστη. 

Το στοιχείο του νερού είναι εξαιρετικής σημασίας για τη ζωτική ενέργεια της βρώμης. Λόγω των δυνατών ριζών της κι επειδή παραμένει αρκετό καιρό στο χωράφι μέχρι να ωριμάσει, η βρώμη απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού από το έδαφος, απορροφώντας πολύτιμο πυρίτιο σε υγρή μορφή, καθώς αναπτύσσεται. Σε σύγκριση με άλλα είδη  δημητριακών, έχει την ισχυρή ικανότητα να απορροφά συγχρόνως θερμότητα και νερό και  η ικανότητα της να τα συνδυάζει, είναι μοναδική. Η διαδικασία αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο για κάθε θρεπτική και μεταβολική διαδικασία στους ζωντανούς οργανισμούς, και η βρώμη κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της.

Το νερό ρέει πιο έντονα μέσα από τη βρώμης, από ότι ρέει στο σιτάρι ή στο κεχρί, για παράδειγμα, και αυτό είναι που καθιστά τη βρώμη τόσο ιδιαίτερη. Η μεγάλη ποσότητα ορυκτού πυριτικού οξέως, φωσφόρου και σιδήρου, μεταφέρονται στα χαρακτηριστικά άγανα του ώριμου σταχυού.


Βρώμα για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Οι φυσικές αυτές ουσίες στο εκχύλισμα της βρώμης μπορούν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν ώστε να βοηθήσουν δομικά την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτός είναι ο τρόπος που η βρώμη, μέσω της αναδομικής της δράσης, βοηθά την τρίχα στο έργο της, να προστατεύει, να ζεσταίνει και να περιβάλλει το ανθρώπινο σώμα. Εάν η υφή της είναι ξηρή και ταλαιπωρημένη, τα ενεργά συστατικά της βρώμης μειώνουν το σπάσιμο των τριχών και την ψαλίδα, μέσω της λείανσης των περιτριχίων της τρίχας. Μόλις η επιφάνεια της τρίχας είναι λεία και υγιής, αντανακλά το φως. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά λαμπερά και απαλά μαλλιά.


Conditioner Αναδόμησης με Βρώμη

Ενυδατικό conditioner με εκχύλισμα βιολογικής βρώμης για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά

Σαμπουάν Αναδόμησης με Βρώμη

Ήπια, καθαριστική δύναμη για απαλά, φυσικά μαλλιά

Μάσκα Αναδόμησης με Βρώμη

Δυναμωτική φυσική μάσκα αναδόμησης για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά