Δενδρομολόχα

Ένας μανδύας προστασίας για υγιές δέρμα

Ηρεμεί και καταπραΰνει αισθήσεις και δέρμα

Οι ωφέλιμες ιδιότητες της δενδρομολόχας αποκαλύπτονται στη βοτανική της ονομασία: Althaea (Αλθαία). Το όνομα Αλθαία προέρχεται από τα Ελληνικά και σημαίνει ‘θεραπεύω’. Η δενδρομολόχα χρησιμοποιούταν ως θεραπευτικό φυτό κατά τους αρχαίους χρόνους στην Κίνα, στη Συρία, στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα, και μεταφέρθηκε στην Κεντρική Ευρώπη κατά το Μεσσαίωνα, συμπίπτοντας με το ξεκίνημα της εδραίωσης της γεωργίας. Σήμερα, καλλιεργείται μόνο σε αλμυρά εδάφη, σε παράκτιες περιοχές.

Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει σαν ένα ευπαθές φυτό, όμως η δενδρομολόχα έχει την ικανότητα να αντέχει με ευκολία τόσο σε περιόδους ξηρασίας όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Ουσίες παρόμοιες με γέλη, που βρίσκονται στις ρίζες και στα άνθη της, την προστατεύουν από την αφυδάτωση, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε βλεννώδεις ουσίες που βρίσκονται στις ρίζες της, της προσδίδουν καταπραϋντική, χαλαρωτική, μαλακτική, προστατευτική κι ενυδατική δράση. Τα απαλά, σχεδόν λευκά, με ένα ίχνος από ροζ, άνθη και η ελαφριά μυρωδιά της, έχουν χαλαρωτική και καταπραϋντική επίδραση στις αισθήσεις, σε αντίθεση με άλλα άνθη που έχουν ζωηρά χρώματα και έντονο άρωμα.

Τόσο ντελικάτη όσο το βρεφικό δέρμα

Ακριβώς για τους λόγους αυτούς, η δενδρομολόχα αποτελεί ιδανική επιλογή ως συστατικό για προϊόντα βρεφικής φροντίδας. Το βρεφικό δέρμα είναι εξαιρετικά εύθραυστο, ευαίσθητο και θα χρειαστεί χρόνο, έως ότου ωριμάσει πλήρως. Τώρα χρειάζεται έναν απαλό, προστατευτικό μανδύα που θα το κρατάει ζεστό, χωρίς περιττές αρωματικές ουσίες, οι οποίες επηρεάζουν την ισορροπία του. Η δενδρομολόχα δεσμεύει την υγρασία στο εύθραυστο δέρμα των βρεφών κι ενισχύει την ανάπτυξη των προστατευτικών δυνάμεων του ίδιου του δέρματος, ώστε να το προστατεύσουν από τις επιβλαβείς περιβαλλοντικές επιδράσεις. 

Ήπια προστασία για το ευαίσθητο δέρμα

Σε συνδυασμό με καταπραϋντικό κι επουλωτικό πανσέ, η δενδρομολόχα μας μπορεί να ξεδιπλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προστατευτικές της ιδιότητες. Επιπλεόν, λάδι καρύδας και σησαμιού θρέφουν εντατικά το δέρμα. Τα συστατικά αυτά δεν προκαλούν ερεθισμούς και είναι ιδανικά ακόμη και για το εξαιρετικά ευαίσθητο βρεφικό δέρμα που παρουσιάζει νευροδερματίτιδα.

Weiße Malve Gesichtscreme

Κρέμα Προσώπου με Μολόχα

Καταπραϋντική κρέμα για το εξαιρετικά ευαίσθητο, ξηρό βρεφικό δέρμα ή το δέρμα με νευροδερματίτιδα
Weiße Malve Wundschutzcreme

Κρέμα Αλλαγής Πάνας με Μολόχα, δίχως άρωμα

Περιποίηση για την περιοχή της πάνας από την πρώτη μέρα, με ήπια, φυσικά συστατικά
Weiße Malve Pflegelotion

Γαλάκτωμα Σώματος με Μολόχα

Απαλή περιποίηση για το ξηρό, ευαίσθητο βρεφικό δέρμα

All images (c) Angelika Salomon