Σημύδα

Σύμβολο της Άνοιξης που αναζωογονεί το σώμα

Η σημύδα συνδέεται με τη φτερωτή θεότητα της σκανδιναβικής μυθολογίας Freya, θεωρούνταν ιερό δέντρο και  έχαιρε ευρείας εκτίμησης μεταξύ Γερμανών και Σλάβων. Έως και σήμερα ισχύει η παράδοση που θέλει να φέρνουν μια νεαρή σημύδα στο χωριό, ως σύμβολο του ερχομού της Άνοιξης. Τότε στήνεται ένα γαϊτανάκι γύρω από τη σημύδα, έθιμο που μπορεί κανείς να ζήσει σε πλατείες πολλών χωριών και πόλεων της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Ακόμη μία παλαιότερη παράδοση ήθελε τους εργένηδες άντρες να δωρίζουν στολισμένες σημύδες στις αγαπημένες τους - ίσως ως σύμβολο υγείας και νεότητας. 


Ο χυμός της σημύδας ήταν γνωστό γιατρικό για τους Γερμανούς, αφού πρόσφερε τόνωση και ομορφιά στον οργανισμό και χρησιμοποιούνταν για τον πυρετό και την αντιμετώπιση προβλημάτων στο στομάχι, ενώ το αφέψημα από φύλλα σημύδας χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση δερματικών ασθενειών και πληγών. Στη Βόρεια Ευρώπη και στη Ρωσία, η σημύδα ήταν γνωστή για τη βοήθειά της στην απώλεια βάρους, καθώς πολύτιμα συστατικά όπως η βιταμίνη C ενεργοποιούν τη φυσική καύση του λίπους. Τα φλαβονοειδή που περιέχει η σημύδα, όταν λαμβάνονται εσωτερικά, επίσης αποτοξινώνουν και προστατεύουν τα κύτταρα μέσω της ενίσχυσης της μεταβολικής δραστηριότητας και μεταφοράς του πλεονάζοντος νερού από τους ιστούς. Η διουρητική αυτή δράση ήταν παραδοσιακά γνωστή ως ‘ανοιξιάτικη κούρα’. 

 

 

Τα προϊόντα με σημύδα της Weleda περιλαμβάνουν χυμούς και ελιξίρια που αναζωογονούν, καθώς και προϊόντα περιποίησης σώματος που απαλύνουν και λειαίνουν το δέρμα. 


Pearl Scrub Birch

Peeling Σημύδας

Αναζωογονητικό peeling που τονώνει την επιδερμίδα

Λάδι Σημύδας Κατά της Κυτταρίτιδας

Για φυσική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
Birken Aktiv-Getränk

Χυμός σημύδας

Πιστοποιημένο βιολογικό ρόφημα με εκχύλισμα φύλλων σημύδας