Βρεφικό Μασάζ

Ένα χάδι για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα

Συμβουλές για το βρεφικό μασάζ

Άγγιγμα, αγκαλιά, γνωρίζουμε τον κόσμο… Ένα απαλό βρεφικό μασάζ αποτελεί μια θαυμάσια δυνατότητα ώστε να χαρίσετε στο μωρό σας ζεστασιά, εμπιστοσύνη και φροντίδα, ενώ σας βοηθά να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για απαλό βρεφικό μασάζ που μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα.

Μασάζ στα χέρια

Είναι τόσο απλό

Κρατήστε για παράδειγμα τα απαλά χεράκια του μωρού σας και τοποθετήστε λάδι στα δικά σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον αντίχειρα σας στις παλάμες του μωρού και να σχηματίσετε απαλά κύκλους. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τα δάχτυλα και κάντε μασάζ μέχρι τα ακροδάχτυλα, κάτι που θα ευχαριστήσει το μωρό σας. Το μασάζ ως τα μπράτσα μπορεί να γίνει πιο εύκολα όταν το μωρό βρίσκεται σίγουρο στην αγκαλιά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το μπράτσο και να κατεβείτε μέχρι τα χέρια και τα δάχτυλα, με απαλές κινήσεις ζιγκ ζαγκ.

Μασάζ σε πόδια και πέλματα

Πρωτόγνωρο συναίσθημα

Τοποθετήστε το παιδί στην αγκαλιά σας, για να κάνετε μασάζ στα πόδια. Ξεκινήστε από τους μηρούς μέχρι τα ποδαράκια κάνοντας απαλές κινήσεις ζιγκ ζαγκ. Το μασάζ στα πέλματα είναι για πολλά μωρά εξαιρετικά χαλαρωτικό. Κάντε μασάζ με τον αντίχειρα σας ξεκινώντας από τη φτέρνα και προχωρώντας στα δάχτυλα.

Μασάζ σε κοιλιά και θώρακα

Απαλά σαν παιχνίδι

Η ώρα που αλλάζετε το μωρό αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ένα χαλαρωτικό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς. Κάντε μασάζ στην κοιλιά με το ένα χέρι, ακολουθώντας κυκλικές κινήσεις. Κρατήστε το άλλο χέρι σταθερά στην μια πλευρά της κοιλιάς. Το μασάζ αυτό μπορεί να γίνει και στην περιοχή του θώρακα. Απολαύστε τις μοναδικές στιγμές με το μωρό σας! Συμβουλή όταν το μωρό υποφέρει από φούσκωμα: Μπορείτε να κάνετε μασάζ μόνο γύρω από τον αφαλό. Περάστε με απαλές κινήσεις και με τη φορά του ρολογιού γύρω από τον αφαλό, ολοκληρώνοντας την κίνηση πηγαίνοντας προς τον αριστερό μηρό. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσετε την πέψη. Το Λάδι Μασάζ με Αμύγδαλο για την Κοιλίτσα του Μωρού έχει δημιουργηθεί ειδικά για το καταπραϋντικό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς.

“Αποφύγετε να νιώσει κρύο το μωρό και ξεντύστε το μόνο στο σημείο που επιθυμείτε να κάνετε μασάζ. Απολαύστε τις μοναδικές στιγμές μαζί του!”

Η σημασία του αγγίγματος

Συμβουλές

Τα μωρά εξερευνούν τον νέο κόσμο τους μέσω του αγγίγματος. Διότι μέσω του αγγίγματος μαθαίνει το μωρό σας το περιβάλλον και τον εαυτό του. Μέσω ενός τρυφερού μασάζ βοηθάτε το μωρό σας να εξοικειωθεί με το σώμα του. Επιπλέον, το άγγιγμα σας του προσφέρει αγάπη, εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Εμείς θέλουμε να σας δώσουμε συμβουλές για το μασάζ του μωρού σας, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες. Ακολουθήστε το ένστικτο σας και προσέξτε τι αρέσει στο παιδί σας. Έτσι θα τα κάνετε όλα σωστά!

 

Λάδι Περιποίησης Καλέντουλας

Ήπιο βρεφικό λάδι σώματος για εντριβές και μασάζ

Λάδι μασάζ με αμύγδαλο για την κοιλίτσα του μωρού

Φυσικό λάδι για μασάζ, που ηρεμεί την κοιλίτσα του μωρού και βοηθά στην πέψη