Ολιστική υγεία

Συνδυασμός συμβατικής ιατρικής κι ενδελεχούς κατανόησης του ανθρώπινου όντος

Στη Weleda πιστεύουμε σε μία ολιστική προσέγγιση σε ζητήματα θεραπευτικής ιατρικής. Η γνώση και η πρακτικές μας βασίζονται στις αρχές της ανθρωποσοφικής ιατρικής - μια ιατρική πρακτική που ιδρύθηκε στις αρχές του 1920 από το φιλόσοφο Rudolf Steiner και τη γιατρό Ita Wegman.


Μία ολιστική, θεραπευτική προσέγγιση

Η θεραπευτική διαδικασία της ανθρωποσοφικής ιατρικής βασίζεται στην ισορροπία τεσσάρων διαστάσεων: του φυσικού στοιχείου, του στοιχείου της ζωής, του στοιχείου της ψυχής και του στοιχείου του πνεύματος ή Εγώ. Ο στόχος της θεραπείας είναι η επαναφορά της ισορροπίας, όπου οι τέσσερις αυτές αρχές βρίσκονται σε ανισορροπία.

Μέθοδοι θεραπείας

Σύστημα συνδυαστικής ιατρικής

Η ανθρωποσοφική ιατρική αποτελεί ένα σύστημα συνδυαστικής ιατρικής που δεν ανήκει στην κατηγορία της ‘εναλλακτικής ιατρικής’ - απεναντίας, βασίζεται στη συμβατική ιατρική και πρακτική.

Ανθρωποσοφικά φάρμακα

Υγεία, μια συνεχής διαδικασία εξέλιξης

Η υγειογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στην ολιστική υγεία. Η υγεία δεν θεωρείται κάτι το στατικό, μα μια συνεχόμενη διαδικασία εξέλιξης. Αυτό σημαίνει, πως κάθε άνθρωπος ανακαλύπτει τις δικές του πηγές υγείας και αποφασίζει για τον εαυτό του τι απαιτείται να γίνει ώστε να διατηρήσει τη διανοητική του ευεξία και τη γενική του ευημερία.

Υγειογένεια

Μοναδικά φαρμακευτικά προϊόντα

Η Weleda ολοκληρώνει τη διαδικασία παρασκευής των φαρμακευτικών προϊόντων στις εγκαταστάσεις της, ακολουθώντας μοναδικές διαδικασίες παρασκευής που βασίζονται σε τρία βασικά στοιχεία: στην ειδική ρυθμική διαδικασία, στη σταδιακή διαδικασία θέρμανσης και στη δική μας μοναδική επεξεργασία μετάλλων και ιχνοστοιχείων. 

Διαδικασία παρασκευής
Schlehen-Elixier

Ελιξίριο Προύμνης

Πιστοποιημένο βιολογικό ρόφημα φρούτων με άγριους καρπούς προύμνης
Sanddorn-Elixier

Ελιξίριο Ιπποφαές

Πιστοποιημένος βιολογικός χυμός με φυσική γλυκιά γεύση από βιολογική ακατέργαστη ζάχαρη και μέλι
Sanddorn Ursaft

Χυμός Ιπποφαούς

100% φυσικός χυμός γεμάτος βιταμίνη C