Διαδικασία παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων

Πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και μοναδικές διαδικασίες παρασκευής διασφαλίζουν φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας

Για την παρασκευή των δικών μας φαρμακευτικών προϊόντων, χρησιμοποιούμε μόνο πρώτες ύλες ύψιστης ποιότητας και αποδεδειγμένης προέλευσης. Για να διατηρήσουμε αυτές τις υψηλές προδιαγραφές, καλλιεργούμε τα φαρμακευτικά μας φυτά στους δικούς μας κήπους φαρμακευτικών φυτών. Η διαδικασία επεξεργασίας των φαρμακευτικών μας προϊόντων είναι σύμφωνη με την φαρμακοποιία, ενώ ο ξεχωριστός τρόπος παρασκευής στηρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία: στην ειδική ρυθμική διαδικασία, στη σταδιακή διαδικασία θέρμανσης και στη δική μας μοναδική επεξεργασία μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Πρώτες ύλες υψίστης ποιότητας από τους κήπους μας

Στην ανθρωποσοφική ιατρική είναι εξίσου σημαντική η θεραπευτική δράση  των συστατικών που περιέχει μία ουσία, όσο και η προέλευση και ο τρόπος που θα επεξεργαστούν περαιτέρω. Ξεκινάμε πάντοτε από την αρχή πως η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο: εξαιρετική ποιότητα, αγνότητα και αυθεντικότητα των πρώτων υλών, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα μας για κάθε φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιούμε.

Συνεργασίες για τα φυτά που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν

Για τη διασφάλιση των παραπάνω, η Weleda έχει τους δικούς της κήπους με φαρμακευτικά φυτά, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κήπου με φαρμακευτικά φυτά της Ευρώπης, με 180 είδη φαρμακευτικών φυτών σε 16 εκτάρια βιοδυναμικά καλλιεργημένου εδάφους. Η θεραπευτική αποτελεσματικότητα των φυτών αυτών χρησιμοποιείται για την παρασκευή των φαρμακευτικών προϊόντων της Weleda. Επιπλέον, ενισχύουμε την οικολογική και ελεγχόμενη καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών ανά τον κόσμο, καθώς και σε ελεγχόμενες περιοχές όπου άγρια φυτά μπορούν να συλλεχθούν σε αξιόπιστες συνθήκες. 

 

Άλλα απαραίτητα συστατικά για την παρασκευή ανθρωποσοφικών φαρμακευτικών προϊόντων μπορεί να είναι ανοργανικής, ζωικής ή μεταλλικής προέλευσης. Η  σύσταση των προϊόντων αυτών είναι εξίσου σημαντική για την παραγωγή των φαρμακευτικών προϊόντων. Τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε δεν είναι έτοιμα και αγορασμένα, μα παρασκευάζονται από εμάς από την φυσική πρωτογενή τους κατάσταση.

Διαδικασία παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων

Από τη στιγμή που έχουμε συλλέξει τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, η διαδικασία παρασκευής των φαρμακευτικών προϊόντων από την οποία πρέπει να περάσουν, καθώς και οι ειδικές συνταγές στις οποίες θα προστεθούν, είναι εξίσου σημαντικές για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της Weleda. Πρώτα από όλα, ακολουθούμε τους κανόνες φαρμακοποιίας για την επεξεργασία των πρώτων υλών σε φάρμακα - αυτές συμπεριλαμβάνουν μετρήσεις ποιότητας και τακτικούς ελέγχους από κυβερνητικούς οργανισμούς. Οι πρώτες ύλες περνούν από συχνές δειγματοληψίες κι ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί πως δεν έχουν μολυνθεί από φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα ή ενδεχομένως βακτήρια και μύκητες.

Τρία στάδια επεξεργασίας πρώτων υλών

Η Weleda  ακολουθεί έναν μοναδικό τρόπο επεξεργασίας των πρώτων υλών, που πραγματοποιείται σε τρία στάδια - την ειδική ρυθμική διαδικασία, τη διαδικασία σταδιακής θέρμανσης και τη μοναδική επεξεργασία των μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ακολουθούμε επίσης τρεις μοναδικές διαδικασίες παρασκευής που πραγματοποιούνται μόνο στη Weleda: το μεταλλικό καθρέφτη, τη μετατροπή των μετάλλων σε φυτικά στοιχεία και τη μέθοδο Rh.

Μέθοδος μεταλλικού καθρέφτη

Η μέθοδος του μεταλλικού καθρέφτη θα μπορούσε να περιγραφεί και ως ‘αναγέννηση’ ενός μετάλλου. Κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία επεξεργασίας, το μέταλλο ρευστοποιείται κι έπειτα εξατμίζεται μέσω σταθερής αύξησης της θερμοκρασίας σε κενό αέρος. Καθώς συμβαίνει αυτό, το μέταλλο εμφανίζεται ως μεταλλικός καθρέφτης στα τοιχώματα της γυάλινης φιάλης. Ένα μέταλλο που μπορεί να είναι εκατομμυρίων ετών, καθαρίζεται και αναζωογονείται και το ‘νέο’ μέταλλο που προκύπτει είναι πιο δραστικό και αποτελεσματικό.

‘Φυτικοποίηση’ των μετάλλων

Για τη ‘φυτικοποίηση’ ενός μετάλλου, παράγεται ένα διαλυτό παρασκεύασμα από ένα μεταλλευτικό ορυκτό ή ένα μέταλλο που απαντάται στη φύση. Αυτό εξυπηρετεί ως λίπασμα για το έδαφος, στο οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί ένα φαρμακευτικό φυτό. Το φυτό συγκομίζεται και λιπασματοποιείται κατά την άνθηση και, το επόμενο έτος, το λίπασμα λιπαίνει ένα νέο παρτέρι για το ίδιο είδος φυτών.

 

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μια ακόμη φορά κι έπειτα, το φυτό τρίτης γενιάς περνάει από επεξεργασία ώστε να παρασκευαστεί το φαρμακευτικό προϊόν. Το μέταλλο γίνεται μέρος της διαδικασίας ζωής και ως εκ τούτου ενισχύεται και γίνεται πιο δυναμικό.

Μέθοδος Rh

Με τη βοήθεια της μεθόδου Rh (όπου Rh σημαίνει ρυθμός), γίνεται παραγωγή υδατικών παρασκευασμάτων από φρέσκα φυτά. Οι χυμοί των φυτών που προκύπτουν από έκθλιψη θερμαίνονται επαναλαμβανόμενα στους 37°C και ανακινούνται ρυθμικά τις πρωινές ώρες. Τις βραδινές ώρες, ψυχραίνονται στους 4°C και ανακινούνται πάλι ρυθμικά. Τα προϊόντα ζύμωσης που προκύπτουν, δεν απαιτούν χρήση συντηρητικών για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σφραγισμένα και αποθηκευμένα στο ψυχρό περιβάλλον.

 

Τα υδατικά διαλύματα Rh είναι διαθέσιμα σε μικρά μεγέθη συσκευασιών των 20ml λόγω της μειωμένης διάρκειας ζωής της ανοιγμένης συσκευασίας. Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετική για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων για παιδιά, αφού μας επιτρέπει να μη χρησιμοποιήσουμε αλκοόλη ως συντηρητικό.

Υγεία, μια συνεχής διαδικασία εξέλιξης

Η υγειογένεια ως επιστήμη της ανάπτυξης της υγείας εστιάζει σε παράγοντες που ενισχύουν την ανθρώπινη υγεία σε αντίθεση με παράγοντες που προκαλούν ασθένειες.

Υγειογένεια

Σύστημα συνδυαστικής ιατρικής

Η ανθρωποσοφία χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση και χρησιμοποιεί τόσο συμβατικά όσο ανθρωποσοφικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ανθρωποσοφική ιατρική

Επαναφορά της ισορροπίας

Η θεραπευτική διαδικασία της ανθρωποσοφικής ιατρικής βασίζεται στην ισορροπία τεσσάρων οργανωτικών διαδικασιών.

Μέθοδοι θεραπείας