Στάδια ζωής

Είναι φυσικό να μεγαλώνουμε - δεν επιθυμούμε να σταματήσουμε τη διαδικασία αυτή και ο σκοπός μας δεν είναι να σας υποσχεθούμε αιώνια νεότητα.

Αντ’ αυτού, επιθυμούμε οι πελάτες μας να νιώθουν και να φαίνονται καλά βοηθώντας να φανεί η εσωτερική τους ομορφιά σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Είναι σημαντικό για εμάς οι πελάτες μας να ακτινοβολούν από υγεία και αυτό να αντικατοπτρίζεται στην εξωτερική τους εμφάνιση.


Ένας κόσμος που αλλάζει συνεχώς

Ο φυσικός κόσμος που μας περιβάλλει βρίσκεται σε μία μόνιμη κατάσταση ρυθμικής αλλαγής κι εξέλιξης. Και, όπως οι εποχές μας φανερώνουν τον κύκλο της ζωής, έτσι και το σώμα μας βρίσκεται μονίμως σε έναν τακτικό ρυθμό αλλαγής. 

 

Καθώς κάθε επταετής κύκλος ολοκληρώνεται, τα κύτταρα του σώματός μας ανανεώνονται και κάθε νέα επταετία έχουμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε. 

 

Μεταφερθείτε κατευθείαν στο κείμενο

> Ηλικία 21-28

> Ηλικία 28-42

> Ηλικία 42 - 56

> Ηλικία 56+

Από τη σωματική ανάπτυξη στην πνευματική αφύπνιση

Η ανθρωποσοφία αναγνωρίζει τους επταετείς αυτούς κύκλους που διαχωρίζουν τη ζωή μας και μας δείχνει πώς διαφορετικές διαστάσεις της ανθρώπινης φύσης μας μπορούν να εμφανιστούν καθώς αναπτυσσόμαστε μέσω τους. Κατά τις πρώτες τρεις επταετείς περιόδους (από την αρχή της ζωής μας έως το 21ο έτος), το σώμα αναπτύσσεται από βρέφος και φτάνει στην ενηλικίωση. Μόλις η σωματική αυτή φάση έχει ολοκληρωθεί, ακολουθούν τρεις επταετείς κύκλοι (από το 21ο έως το 42ο έτος), όταν το πνεύμα ή η ψυχή μας αναπτύσσεται. 

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών αναρωτιόμαστε σχετικά με την ύπαρξη μας: Ποιοι είμαστε; Πώς επιθυμούμε να ζήσουμε τη ζωή μας; Τι μας κάνει να διαφέρουμε στα θέλω και τις ικανότητές μας; Μεταξύ της ηλικίας των 42 και 63 ετών, αναπτύσσονται σταδιακά ο νους και ο ‘Ανώτερος Εαυτός’ μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ζωής μας βοηθάμε ολοένα και περισσότερο τους συνανθρώπους μας και βρισκόμαστε σε θέση να μοιραστούμε τη γνώση μας και να υποστηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε άλλους ανθρώπους. 

 

 

Οι αλλαγές αυτές δεν συμβαίνουν πάντοτε αυθόρμητα ή σε κατάσταση ηρεμίας και ικανοποίησης. Κάποιες φορές η προσωπική εξέλιξη ακολουθεί κάποια αναταραχή ή κρίση. Τα καλά νέα; Εάν αποδεχτούμε συνειδητά τις αλλαγές αυτές, γνωρίζοντας πως συμβαίνουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσουμε στη ζωή μας έναν νέο σκοπό. 


Η ζωή μεταξύ των άκρων

Τι χρειάζεται το δέρμα μας μεταξύ του 21ου και του 28ου έτους ζωής

Οι νέοι ενήλικες ζουν την πιο έντονη περίοδο της ζωής τους. Είναι πλέον αρκετά ανεξάρτητοι ώστε να ανακαλύψουν όσα η ζωή τους προσφέρει και πολλά αλλάζουν. Σε αυτό το στάδιο ζωής αμφιταλαντευόμαστε μεταξύ του ενθουσιασμού της ανακάλυψης και της επιθυμίας για ασφάλεια. Τέτοιου είδους μόνιμες αλλαγές συχνά αντικατοπτρίζονται στην επιδερμίδα μας, η οποία μπορεί να είναι ξηρή κι ευαίσθητη, μα επίσης να εμφανίζει ατέλειες και φλεγμονές. 

 

 

Η ίριδα είναι ένα φυτό που από τη φύση του έχει το ‘ταλέντο’ να εξισορροπεί. Το στέλεχος του ρυθμίζει την υγρασία τόσο καλά που το φυτό έχει την ικανότητα να αναπτυχθεί σε βάλτο, ενώ όμως μπορεί να αντεπεξέλθει εξαιρετικά και σε περιόδους έντονης ξηρασίας. Ως πρωταγωνιστικό φυτό σε μία από της σειρές περιποίησης μας, η ίριδα προσφέρει ακριβώς αυτές τις λειτουργίες της στην περιποίηση του δέρματος των νεαρών ενηλίκων. Υποστηρίζει την ικανότητα του δέρματος να αυτό-ρυθμίζεται, διευκολύνοντας την επιστροφή του στην υγιή ισορροπία. 


Iris Tagespflege

Κρέμα Ημέρας Ίριδα

Ισορροπημένη ενυδάτωση του δέρματος για γυναίκες μετά την ηλικία των 20 - για το ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα
Iris Feuchigkeitspflege

Κρέμα Ενυδάτωσης Ίριδα

Φυσική ενυδάτωση για το κανονικό έως μικτό δέρμα, ημέρα και νύχτα, ιδανική ως βάση για το μακιγιάζ
Iris Nachtpflege

Κρέμα Νυκτός Ίριδα

Μία πλούσια κρέμα νυκτός για ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα, ιδανική μετά την ηλικία των 20.

Η ζωή σε άνθιση

Τι χρειάζεται το δέρμα μας μεταξύ του 28ου και 42ου έτους ζωής

Καθώς φτάνουμε στην ηλικία των 30, κατανοούμε πως η ζωή έχει βαθύτερη σημασία. Η ζωή δε σημαίνει μόνο πολλές εμπειρίες, μα και η ποιότητα και οι συνέπειες των εμπειριών μας έχουν εξίσου σημασία. Εργασία, οικογένεια, ελεύθερος χρόνος, φιλία - σε αυτό το στάδιο της ζωής καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε πολλές απαιτήσεις. Συναισθηματικά αμφιταλαντευόμαστε συχνά μεταξύ νεανικού ενθουσιασμού και ενήλικης γαλήνης. Το δέρμα μας νιώθει παρόμοιες αλλαγές - είναι ακόμη νεανικό κι ελαστικό, μα έχει αποκτήσει επίσης τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης και δεν προσαρμόζεται στο άγχος τόσο γρήγορα όσο παλαιότερα. 

 

 

Σε αυτό το στάδιο της ζωής, το όμορφο άγριο τριαντάφυλλο προσφέρει την απαιτούμενη αρμονία και αναζωογόνηση. Το τριαντάφυλλο είναι απαλό και σκληρό συγχρόνως, συνδυάζοντας αντίθετα και εξισορροπώντας τις αυξομειώσεις. Στη Σειρά Περιποίησης Προσώπου και Σώματος Άγριο Τριαντάφυλλο, το έλαιο Rosa Mosqueta υποστηρίζει τη δομή του δέρματος και το βοηθά να ανακτήσει την υγρασία του. Με ήπιο τρόπο, το άγριο τριαντάφυλλο ενισχύει και το δέρμα ώστε να μειωθούν οι πρώτες ρυτίδες. 


Wildrose Tagespflege

Κρέμα Ημέρας Άγριο Τριαντάφυλλο

Αποτελεσματική περιποίηση για την ηλικία μετά τα τριάντα, προστατεύει το δέρμα από τα πρώτα σημάδια γήρανσης
Wildrose Nachtpflege

Κρέμα Νύχτας Άγριο Τριαντάφυλλο

Πλούσια κρέμα νύχτας που θρέφει και λειαίνει
Wildrose Augenpflege

Κρέμα Ματιών Άγριο Τριαντάφυλλο

Ήπια περιποίηση για το ευαίσθητο δέρμα στην περιοχή των ματιών, από την ηλικία των τριάντα, χωρίς άρωμα

Η ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της

Απαιτήσεις του δέρματος στις ηλικίες μεταξύ 42-56 έτη

Καθώς μεγαλώνουμε, γινόμαστε πλουσιότεροι σε εμπειρίες. Έχουμε πετύχει στη ζωή, πατάμε με τα δύο πόδια γερά στη γη, βρισκόμαστε σε αρμονία με τη ζωή κι αναπτύσσουμε τα προσωπικά μας χαρίσματα - αυτό που αποκαλούμε ‘χαρακτήρα’. Ενώ νωρίτερα στη ζωή προσανατολιζόμασταν κυρίως στο μέλλον, τώρα αντιλαμβανόμαστε περισσότερο τη σημασία του παρελθόντος μας. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως η ζωή μας βρίσκεται σε στασιμότητα, μα περισσότερο πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου νέες κατευθύνσεις μπορούν να εμφανιστούν και πάλι. 

 

 

Το ρόδι είναι το φυτό που αντικατοπτρίζει μοναδικά αυτό το στάδιο της ισορροπίας. Τα στάδια της εξέλιξης του δεν ακολουθούν κάποια συνέχεια, όπως γίνεται σε άλλα φυτά, μα συμβαίνουν ταυτόχρονα και αλληλοεπικαλύπτονται. Σε κάθε στάδιο ζωής, τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν είναι εμφανή στο στάδιο ανάπτυξης του φυτού. Για αυτό το λόγο τα ενεργά συστατικά του ροδιού ταιριάζουν τόσο πολύ στο δέρμα, σε αυτές τις ηλικίες. Τότε είναι που το δέρμα ξεκινά να αποθηκεύει λιγότερη υγρασία, αφυδατώνεται πιο γρήγορα και χάνει τη δύναμη κι ελαστικότητα του. Οι Σειρά Περιποίησης Προσώπου και Σώματος Ρόδι έχουν την ικανότητα να συνοδέψουν εξαιρετικά τις αλλαγές αυτές, ενισχύοντας την αναζωογόνηση του δέρματος και ενεργοποιώντας την ανανέωση των κυττάρων. 


Granatapfel Tagespflege

Κρέμα Ημέρας Ρόδι με Συσφιγκτική Δράση

Ανανεώνει και προστατεύει, για λαμπερό δέρμα μετά την ηλικία των 40
Granatapfel Nachtpflege

Περιποίηση Νυκτός Ρόδι με Συσφιγκτική Δράση

Νυχτερινή αναδόμηση μετά την ηλικία των 40, για αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων
Granatapfel Serum

Serum Ρόδι με Συσφιγκτική Δράση

Εντατικό serum για ενδυνάμωση και προστασία του δέρματος
Granatapfel Augenpflege

Κρέμα Ματιών Ρόδι

Ειδικά σχεδιασμένη για το δέρμα γύρω από τα μάτια

Επαναπροσανατολισμός και νέα ξεκινήματα

Ποιες είναι οι ανάγκες του δέρματος μετά την ηλικία των 56 ετών

Μετά από δεκαετίες καθημερινών υποχρεώσεων, ικανοποίησης οργανώνοντας την οικογενειακή ζωή και την εργασία, πολλοί από εμάς αναζητούμε τώρα μία νέα, πιο πνευματική διάσταση στη ζωή μας. Τώρα που πλέον έχουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας, μπορούμε να μετακυλήσουμε την προσοχή μας από το ‘πρέπει’ στο ‘μπορώ’ ή ‘επιθυμώ’. Η ώριμη γυναίκα ξεκινά να απομακρύνεται από τις καθημερινές υποχρεώσεις του παρελθόντος κι εκμεταλλεύεται τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Εμπιστεύεται την εμπειρία και τη διαίσθησή της να την οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο ζωής ως προσωπικότητα με μοναδικό χαρακτήρα. 

 

 

Το χρυσαφένιο νυχτολούλουδο έχει επίσης χειραφετηθεί από το συνήθη ρυθμό του φυτικού κόσμου, αφού ανθίζει καθώς νυχτώνει. Το νυχτολούλουδο ενισχύει τη νέα αίσθηση που έχει για τον εαυτό της η ώριμη γυναίκα, ενισχύοντας την υγεία του δέρματός της και επιτρέποντας στη μοναδικότητα να  εμφανιστεί. Το νυχτολούλουδο δρα σε συνάρτηση με το ώριμο δέρμα - το οποίο είναι συχνά ξηρό, αφυδατωμένο και εμφανίζει ρυτίδες - προσφέροντας του αναδόμηση, το τονώνει το εξισορροπεί, ενισχύει το φυσικό φραγμό του δέρματος και το βοηθάει να βρει νέα ακτινοβολία.


Nachtkerze Tagespflege

Κρέμα Ημέρας Νυχτολούλουδο

Κρέμα που αναδομεί, για καθημερινή χρήση στο ώριμο δέρμα
Nachtkerze Nachtpflege

Κρέμα Νυκτός Νυχτολούλουδο

Φυσική θρέψη κατά τη διάρκεια της νύχτας, για την ώριμη γυναίκα
Nachtkerze Augen- und Lippenpflege

Κρέμα Σύσφιγξης για Μάτια και Χείλη με Νυχτολούλουδο

Αναδομεί και συσφίγγει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Μία εξειδικευμένη σύνθεση για το ώριμο δέρμα, που στοχεύει στις γραμμές έκφρασης και ρυτίδες