Η Weleda σήμερα

Weleda France, Huningue

Προσφέρει θεραπεία, ευεξία και ζωτικότητα στους ανθρώπους

Η σημαντικότερη και πρωτοπόρος εταιρεία παρασκευής ολιστικών φυσικών καλλυντικών και ανθρωποσοφικών φαρμακευτικών προϊόντων.

Οι τρεις βασικές μας εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, με τα κεντρικά μας γραφεία να βρίσκονται στο Αρλεσχάιμ, στην Ελβετία μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της Weleda στη Huningue, στη Γαλλία. Μόλις 250 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά στη Γερμανία βρίσκεται η μονάδα παραγωγής στο Schwäbish Gmünd κοντά στη Στουττγάρδη. Στις τρεις αυτές εγκαταστάσεις πραγματοποιείται η παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους των 1.000 φυσικών πρώτων υλών, μέσω αειφόρου παραγωγής, για τα προϊόντα της Weleda. Επιπλέον, περισσότερα από 100 φυσικά καλλυντικά προϊόντα, 10 συμπληρώματα διατροφής και περίπου 2.500 φαρμακευτικά προϊόντα παράγονται εδώ.

Υψηλές προδιαγραφές, υψηλή ποιότητα

Το πιο βασικό για την παραγωγή των προϊόντων μας είναι πως πληρούνται τα υψηλά κριτήρια ποιότητας και η σχολαστική χρήση των φυσικών πόρων. Περίπου 78 τοις εκατό των πρώτων υλών προέρχονται από βιολογικές ή βιοδυναμικές καλλιέργειες και από ελεγχόμενη συλλογή άγριων φυτών. Όλα τα προϊόντα έχουν ως βάση τους απολύτως φυσικά συστατικά - η χρήση συνθετικών συντηρητικών και χρωστικών ουσιών αποφεύγεται σταθερά. Η Weleda χαίρει εξαιρετικής φήμης όσον αφορά την ποιότητα, την εμπιστοσύνη, καθώς και την αειφόρο ανάπτυξη της εταιρείας.

Η δομή της εταιρείας

Η Weleda αποτελείται από 19 πλειοψηφικούς μετόχους και η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Περίπου 40 τοις εκατό του κεφαλαίου και περίπου 80 τοις εκατό των δικαιωμάτων ψήφου της Weleda AG ανήκουν στους δύο κύριους μετόχους, τη Γενική Ανθρωποσοφική Εταιρεία (General Anthroposophical Society, AAG, Ντόρναχ, Ελβετία) και η Κλινική Arlesheim (Άρλεσχαϊμ, Ελβετία), πρώην Κλινική Ita Wegman AG. Οι λοιπές ονομαστικές μετοχές και τα πιστοποιητικά συμμετοχής δίχως δικαίωμα ψήφου αποτελούν μερίδια ελεύθερης διασποράς. Μόνο μέλη της Γενικής Ανθρωποσοφικής Εταιρείας έχουν δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο μετοχών. Σχετικά με την παρουσία της Weleda στην αγορά, τα προϊόντα μας πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλες της Ηπείρους.

Βιώσιμη από το ξεκίνημα της

Από την ίδρυση της εταιρείας το 1921, η Weleda έχει υπεύθυνη δράση σε ζητήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες της. Από την απόκτηση των πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων, τη συσκευασία και τη διάθεση τους. 

 

Η Weleda καλλιεργεί επίσης φαρμακευτικά φυτά και διατηρεί τη δική της εγκατάσταση παραγωγής βαμμάτων, όπου πραγματοποιείται και περαιτέρω επεξεργασία των πρώτων υλών μέσω απόσταξης, εκχύλισης ή δυναμοποίησης. Αν και κάποιες από τις μεθόδους μας έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, Παρόλα  αυτά παραμένουμε πάντοτε πιστοί στους εαυτούς μας, στους ιδρυτές μας και στις άξιες μας. Κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες αρχές υπό τις οποίες λειτουργούμε από τη στιγμή της ίδρυσης της εταιρείας. Έχουμε τη βαθιά πεποίθηση πως η συνέπειά μας ως προς τις αρχές μας, μας κάνει να διαφέρουμε. 

Ισχυρή δέσμευση

Η παράδοση και η καινοτομία είναι εξίσου σημαντικές για τη Weleda. Αποτελούν τη βάση για τη μακρόχρονη δέσμευσή μας στους τρεις πυλώνες για την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα.

Βιωσιμότητα και Weleda

Ένας ισχυρός πυρήνας

Μέχρι και σήμερα στη Weleda παραμένουμε πιστοί στις ισχυρές πνευματικές αρχές των ιδρυτών μας και αυτό είναι εμφανές σε κάθε κομμάτι της εταιρείας μας.

Περισσότερα για την κληρονομία μας