Αισθησεις

Πρωινές και βραδινές ρουτίνες που θα σας κάνουν χαρούμενους

Ενέργεια το πρωί και χαλάρωση το βράδυ

Οι πρωινές και βραδινές ρουτίνες σας βοηθούν να οργανώσετε τη μέρα σας. Αλλά πώς μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε; Μια πρωινή ρουτίνα θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα συγκεντρωμένοι και σε ετοιμότητα. Οι βραδινές ρουτίνες θα σας βοηθήσουν να τελειώσετε τη μέρα σας με θετικό τρόπο και να κοιμηθείτε καλά.

Γιατί οι καθημερινές ρουτίνες μας κάνουν καλό

 

Όσον αφορά τη φροντίδα του εαυτού μας, οι ρουτίνες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο. Γιατί όμως να μπούμε στη διαδικασία; Πώς βοηθούν; Η ρουτίνα αποτελεί μια αλληλουχία διαφορετικών ενεργειών που γίνονται συνήθεια μέσω της συχνής επανάληψης. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικές, οι ρουτίνες μπορούν να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Δεν υπάρχει μια ιδανική πρωινή ή βραδινή ρουτίνα για όλους ανεξαιρέτως. Οι ρουτίνες αυτοφροντίδας είναι διαφορετικές για κάθε άτομο. Και πρέπει να τις ακολουθούμε καθημερινά μέχρι να μας γίνουν συνήθεια.  Μόλις συνηθίσουμε να εκτελούμε ορισμένες δραστηριότητες, θα μπορούμε πιο εύκολα να τις ενσωματώσουμε στη ζωή μας.

Make routines part of daily life

Αν προσπαθήσετε να υιοθετήσετε πέντε νέες ρουτίνες μαζί, θα εκνευριστείτε και θα απογοητευτείτε. Προκειμένου να καθιερώσετε μια καθημερινή ρουτίνα αυτοφροντίδας την οποία θα ακολουθείτε επιτυχώς, καλύτερα να ξεκινήσετε με έναν συγκεκριμένο στόχο.  Μόλις τα καταφέρετε, προχωρήστε στον επόμενο.

Οι ενέργειες γίνονται αυτόματα ρουτίνα μέσω της συνεχούς επανάληψης.  Πόσος καιρός όμως χρειάζεται για να συμβεί αυτό; Παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές έρευνες, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Οι επιστήμονες λένε ότι χρειαζόματε 21 τουλάχιστον ημέρες για να ενσωματώσουμε νέες συνήθειες στην καθημερινότητά μας. Όμως, κατά μέσο όρο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος – πάνω από δύο μήνες – ώστε μια συμπεριφορά να μάς γίνει συνήθεια.  Πιο συγκεκριμένα, πολλοί μιλούν για 66 ημέρες, ένας αριθμός με μεγάλη συμβολική δύναμη, στον οποίο επίσης παρατηρείται επανάληψη. Όταν μιλάμε για ρουτίνες αυτοφροντίδας, η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Χρειάζεται χρόνος για να κάνουμε μια νέα δραστηριότητα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

 

Βρείτε την ιδανική πρωινή ρουτίνα

Το να θέτετε στόχους το πρωί σας βοηθά να ξεκινήσετε τη μέρας σας όντας πιο συνειδητοποιημένοι, χαλαροί και παραγωγικοί. Το πρώτα πράγματα που κάνουμε το πρωί θέτουν τον ρυθμό και μας βάζουν στην αντίστοιχη διάθεση για όσα ακολουθούν. Επομένως, είναι καλύτερο να ξεκινάμε τη μέρα μας με τον σωστό τρόπο, ακολουθώντας την κατάλληλη για τον καθένα μας πρωινή ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια έτοιμη ρουτίνα κατά γράμμα από την αρχή. Καλύτερα να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική ρουτίνα βήμα-βήμα, κάνοντας προσαρμογές όταν χρειάζεται. Έχουμε κάποιες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη δική σας ρουτίνα.

5 συμβουλές για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας

 1. Φάτε ένα υγιεινό πρωινό: Αφιερώστε χρόνο στο να καθίσετε στο τραπέζι και να φάτε ένα θρεπτικό πρωινό. Μην τρώτε στο πόδι ή κάνοντας άλλες δραστηριότητες. Αφιερώστε συνειδητά χρόνο από την πρωινή σας ρουτίνα στο να ετοιμάζετε το πρωινό σας.
 2. Μην μπαίνετε στο ίντερνετ: Αντισταθείτε στον πειρασμό του να ασχοληθείτε με το κινητό σας με το που ξυπνήσετε. Εστιάστε αποκλειστικά στον εαυτό σας, χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή το κινητό σας, το λάπτοπ, τα social media ή οι ειδήσεις. Θα σας βοηθήσει το να βάλετε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης πριν κοιμηθείτε, ή ακόμα και να το κλείσετε τελείως. Μπορείτε επίσης να ορίσετε συγκεκριμένη ώρα από την οποία να επιτρέπεται να μπαίνετε στο ίντερνετ.
 3. Δημιουργήστε λίστα υποχρεώσεων. Μια καθημερινή λίστα υποχρεώσεων σας βοηθά να κατατοπιστείτε και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Το να καταγράφετε τους στόχους σας θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με οργανωμένο τρόπο.
 4. Κοιμηθείτε αρκετά: Για να ξυπνήσουμε αναζωογονημένοι και σε ετοιμότητα, είναι απαραίτητο να έχουμε κοιμηθεί αρκετά. Το πόσο ύπνο χρειάζεται ο καθένας εξαρτάται από το άτομο. Η ηλικία παίζει επίσης ρόλο. Για να δημιουργηθεί ένας φυσικός ρυθμός ύπνου, προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα.
 5. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ενέργεια: Για να ενεργοποιηθεί το σώμα σας το πρωί, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες ή απολαύστε ένα χασμουρητό. Οι εντατικές διατάσεις βοηθούν επίσης στην αφύπνιση του σώματος. Με τον παραπάνω τρόπο, τροφοδοτείτε τα κύτταρα σας με φρέσκο ​​οξυγόνο και διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε ασκήσεις γιόγκα στην πρωινή σας ρουτίνα για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, μια πρωινή βόλτα ή τρέξιμο θα σας τονώσουν ακόμα περισσότερο. Το βασικότερο είναι να περάσετε καλά κάνοντας δραστηριότητες που θα σας ωφελήσουν!

 

Τονωτικό πρωινό ντους

Ένα πρωινό ντους βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και σας βοηθά να ξυπνήσετε, ειδικά αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί. Το άρωμα του αφρόλουτρου σας μπορεί επίσης να σας φτιάξει τη διάθεση για να συνεχίσετε τη μέρα σας με όρεξη: οι οσμές αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ φυσικού και συναισθηματικού κόσμου. Τα αναζωογωνητικά αρώματα με φρέσκες, φρουτώδεις νότες είναι ιδανικά για ένα τονωτικό ντους. Θα τα βρείτε σε στερεή μορφή στη σειρά Solid Bars της Weleda: Ξεκινήστε τη μέρα σας με το αναζωογονητικό μείγμα μας με την πικάντικη αίσθηση του τζίντζερ και τη φρεσκάδα του petitgrain, το αιθέριο έλαιο από τα φύλλα του πικρού πορτοκαλιού. Ή αισθανθείτε ζωντάνια και αναζωογόνηση χάρη στο εκλεπτυσμένο μείγμα λουλουδιών με γεράνι και εξωτική λουίζα, το αειθαλές τροπικό δέντρο με φύλλα και άνθη με άρωμα εσπεριδοειδών. Αφεθείτε σε μια χαρούμενη, αναζωογονητική απόλαυση για όλες τις αισθήσεις.

 

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΆ ΑΦΡΟΝΤΟΎΣ

Δημιουργήστε μια βραδινή ρουτίνα

Το να τελειώνετε τη μέρα με θετικό τρόπο είναι εξίσου σημαντικό με το να ξεκινάτε τη μέρα με καλή διάθεση. Οι βραδινές ρουτίνες θα σας βοηθήσουν να αφήσετε πίσω το στρες της καθημερινότητας, επιτρέποντας στο σώμα και το μυαλό σας να ξεκουραστούν. Μια χαλαρωτική βραδινή ρουτίνα ειναι ο ιδανικός τρόπος να ηρεμήσετε ώστε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ. Το να καλλιεργούμε συνήθειες που προάγουν τον ξεκούραστο ύπνο είναι επίσης γνωστό ως καλή υγιεινή ύπνου. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για τη βραδινή σας ρουτίνα.

5 συμβουλές για μια χαλαρωτική βραδινή ρουτίνα

 1. Φάτε ελαφριά το βράδυ: Όταν το στομάχι μας είναι γεμάτο, δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε επειδή το σώμα μας αφιερώνει ενέργεια στη διαδικασία της πέψης. Το τελευταίο γεύμα της ημέρας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να τρώτε ελαφριά.
 2. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας: Τι θα λέγατε να αφιερώνατε μισή ώρα το βράδυ σε δραστηριότητες που παραμελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας; Μπορείτε να συμπληρώνετε ημερολόγιο ευγνωμοσύνης ή να αφιερώνετε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε τις θετικές πτυχές της ημέρας σας. Αναρωτηθείτε, «Τι με έκανε να χαρώ σήμερα;» ή «Για τι είμαι ευγνώμων;»
 3. Δημιουργήστε ήρεμο περιβάλλον: Είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε σε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο. Εκτός από το να δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αισθανθεί άνετα στον χώρο του, θα βοηθούσε επίσης η διατήρηση της θερμοκρασίας του δωματίου στους 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου καθώς και το να εξασφαλίσετε ένα σκοτεινό, ήσυχο περιβάλλον ύπνου.
 4. Μην ασχολείστε με το κινητό ή τον υπολογιστή σας πριν τον ύπνο: Το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές μας ξυπνά. Θα ήταν καλύτερο να αφήνατε το λάπτοπ και το κινητό σας στην άκρη για τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο.
 5. Κάντε ασκήσεις χαλάρωσης: Η αργή, βαθιά αναπνοή μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση και έχει ηρεμιστική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διαλογισμό για παρόμοια αποτελέσματα.

Ευεξία στο ντους

Ένα ζεστο βραδινό ντους με καταπραϋντικά αρώματα ηρεμεί τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, ώστε να μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αφιερώστε στιγμές φροντίδας στον εαυτό σας, χρησιμοποιώντας τα Solid Bars της Weleda. Χαλαρώστε με το καταπραϋντικό μας μείγμα από αρωματική λεβάντα και ξυλώδες βετιβέρ, ένα τροπικό γλυκό γρασίδι. Ή αφεθείτε στο άρωμα του γλυκού υλάνγκ υλάνγκ και το φίνο άρωμα της ίριδας. Μεταμορφώστε το μπάνιο σας σε ένα χαλαρωτικό καταφύγιο όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τη φασαρία της καθημερινότητας. 

 

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΉ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ

Weleda solid shower bars – 100% φυσικής προέλευσης

Έχουμε πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία αρωμάτων αποκλειστικά από φυσικά συστατικά. Τα καταπραϋντικά και πολυτελή φυτικά προϊόντα καθαρισμού σώματος Weleda είναι τώρα διαθέσιμα σε στερεή μορφή με πολύτιμα 100% φυσικά αιθέρια έλαια. Το άρωμά τους απελευθερώνεται στον ατμό του ντους δημιουργώντας μια εμπειρία που ξυπνάει τις αισθήσεις.

 • Μια επιλογή από χαλαρωτικά και αναζωογονητικά αρώματα με 100% φυσικά αιθέρια έλαια
 • Συμπυκνωμένη φόρμουλα – ισοδυναμεί με έως και δύο συσκευασίες αφρόλουτρου Weleda των 150 ml.
 • Καθαρίζει το δέρμα χάρη στη φυτική φόρμουλα και επιφανειοδραστικές ουσίες
 • Η συσκευασία δεν περιέχει πλαστικό (εκτός από βερνίκι, κόλλα και μελάνι) και αποτελείται από τουλάχιστον 55% ανακυκλωμένη πρώτη ύλη, καθιστώντας την ανακυκλώσιμη
 • Βιοδιασπώμενη και vegan σύνθεση 100% φυσικής προέλευσης
 • Δερματολογικά ελεγμένη συμβατότητα με το δέρμα