Ομορφια

Ξηρά χείλη;

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα χείλη μας απαλά και λεία; Το δέρμα των χειλιών είναι πολύ πιο λεπτό από το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπο και χρειάζεται περισσότερη προστασία. Καθώς το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών δεν έχει σχεδόν καθόλου υδρολιπιδικό φραγμό και πολύ λεπτή κεράτινη στιβάδα, έχει τάση να αφυδατώνεται.

 

Δεν αισθανόμαστε μόνο ευαισθησία στην περιοχή των χειλιών, το δέρμα είναι πραγματικά εξαιρετικά ντελικάτο.  Τα χείλη έχουν μια ροζ απόχρωση λόγω της καλής κυκλοφορίας του αίματος κι επειδή το δέρμα είναι τόσο λεπτό. Επιπλέον, καταπονείται περισσότερο από ότι το δέρμα στα μάγουλα, για παράδειγμα.

 

Τα χείλη μπορεί να εμφανίσουν ξηρότητα και να “σκάσουν” πολύ πιο γρήγορα από άλλα σημεία του σώματος. Εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι κλιματικές συνθήκες, επηρεάζουν επίσης τα χείλη μας. Ιδιαίτερα το κρύο, ο καύσωνας και ο αέρας αποτελούν προκλήσεις για το λεπτό δέρμα των χειλιών.  Οι έντονες αλλαγές της εξωτερικής θερμοκρασίας και του ξηρού περιβάλλοντος μέσα στο σπίτι λόγω θέρμανσης ή κλιματισμού - όλα αυτά επιβαρύνουν το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών.

 

Το δέρμα των χειλιών έχει μικρή φυσική προστασία από την απώλεια υγρασίας.

Κάτι που επίσης δεν σκεφτόμαστε συχνά: τα χείλη μας αποτελούν σημαντικό εργαλείο, καθώς συνδέουν τον εσωτερικό μας κόσμο με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα χείλη μας, μας βοηθούν να μιλήσουμε και να τραγουδήσουμε, να πιούμε και να φάμε - κάποιες φορές ακόμη και πολύ καυτερά φαγητά. Τα ταλαιπωρούμε πολύ, χωρίς καν να το σκεφτούμε, όπως τα υγραίνουμε με το σάλιο μας, κάτι πού όταν γίνεται υπερβολικά, αφυδατώνει επιπλέον τα χείλη. Όταν αντιμετωπίζουμε αγχώδεις καταστάσεις, συχνά πιέζουμε ή δαγκώνουμε τα χείλη μας. Η πίεση και το άγχος γενικά μπορεί να επηρεάσουν τα χείλη μας.

 

Το επίμονο άγχος μπορεί να επηρεάσει το σάλιο μας. Οι αλλαγές στο σώμα μας που προκαλούνται από το άγχος συνδέονται με τη λειτουργία του Συμπαθητικού Νευρικού Συστήματος στο πεπτικό. Το συνεχές άγχος μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία. Ως αντίδραση στο υφιστάμενο άγχος, το σώμα μας μπορεί να μειώσει την παραγωγή σάλιου, με αποτέλεσμα την αίσθηση ξηρότητας μέσα στο στόμα.   

 

Η περιποίηση των χειλιών με φυσικά καλλυντικά προϊόντα Weleda, μπορεί να προστατέψει το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών από την ξηρότητα - μα αυτό αφορά μόνο την εξωτερική αντιμετώπιση. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν και οι παράγοντες που προκαλούν άγχος , για να επιτευχθεί η ισορροπία σώματος, νου και πνεύματος.    

για πολύ ξηρά ή σκασμένα χείλη

Skin Food Lip Butter Θρεπτική Περιποίηση Χειλιών