Ομορφια

Πώς τα φυσικά φυτικά έλαια βοηθούν στη θρέψη της επιδερμίδας

Τα φυτικά έλαια, που εξάγονται από τους καρπούς αργκάν, από το φύτρο του σιταριού ή από τους σπόρους του ροδιού, θρέφουν την επιδερμίδα με τα πολύτιμα συστατικά τους, ενισχύουν το φυσικό προστατευτικό φραγμό της και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δεν είναι όλα τα έλαια ίδια. Σε αντίθεση με τις σιλικόνες που προέρχονται από πετρέλαιο, και τα ορυκτέλαια όπως τα παραφινέλαια και η βαζελίνη, η χημική σύσταση των περισσότερων φυσικών ελαίων φυτικής προέλευσης είναι παρόμοια με εκείνη των λιπιδίων του ανθρώπινου δέρματος. Αντί να αντιμετωπίζονται ως ξένες ουσίες, τα φυτικά έλαια απορροφώνται από την υδρολιπιδική στιβάδα της επιδερμίδας μας, και στη συνέχεια μεταβολίζονται από το σώμα μας. Τα υψηλής ποιότητας φυτικά έλαια είναι επίσης απαλλαγμένα από χημικά συστατικά και τεχνητά αρώματα.

 

Η δύναμη της φύσης

Τα έλαια που χρησιμοποιούνται σε υψηλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας λαμβάνονται από φυσικές πηγές, όπως από πυρήνα βερίκοκου, καρπούς του δέντρου αργκάν, σπόρους ροδιού, πυρήνες σιταριού, ιπποφαές ή νυχτολούλουδο. Τα φυτά αποθηκεύουν στους πυρήνες και τους σπόρους τους ενέργεια  την οποία χρειάζονται για να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν. Κατά τη φωτοσύνθεση, τα φυτά παράγουν ζάχαρη στα φύλλα τους από το νερό, το διοξείδιο του άνθρακα και το φως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή γλυκερίνης και λιπαρών οξέων σε μια διαδικασία μετατροπής πολλαπλών σταδίων, στοιχεία τα οποία στη συνέχεια συνδυάζονται για να σχηματίσουν έλαια και λίπη που αποθηκεύονται στους σπόρους ή τους πυρήνες. Ήδη από την αρχαιότητα, οι παραπάνω αποθήκες ενέργειας φυτικής προέλευσης παρείχαν εκχυλίσματα ελαίων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για καταπραϋντικό μασάζ αλλά και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Τα θεραπευτικά οφέλη των ελαίων φυτικής προέλευσης έχουν επίσης τεκμηριωθεί ιατρικά εδώ και αιώνες.

Τα φυτικά έλαια ενισχύουν τον φραγμό της επιδερμίδας

Λόγω της ιδιότητας διατήρησης της υγρασίας, το αργανέλαιο φροντίζει την ώριμη επιδερμίδα, χαρίζοντάς της μια απαλή και μεταξένια αίσθηση.  Το αργανέλαιο περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το ίδιο ισχύει και για το έλαιο από σπόρους ροδιού. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πουνικικό οξύ, ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, το έλαιο από σπόρους ροδιού προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει καλύτερα τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις, όπως η αιθαλομίχλη ή τα λεπτά σωματίδια. Όταν χρησιμοποιούνται τακτικά, τα έλαια με αντιοξειδωτικές ιδιότητες εξουδετερώνουν τη διαδικασία γήρανσης, όπως τον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων και πανάδων. Το έλαιο από σπόρους ροδιού ενισχύει το σχηματισμό νέων κυττάρων και την αναγέννηση της επιδερμίδας, στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετικό για τη φροντίδα της ώριμης, ξηρής και στρεσαρισμένης επιδερμίδας.

Ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα, με ματ τελείωμα

 

 

Τα φυτικά έλαια φροντίζουν ιδανικά την επιδερμίδα λόγω της ομοιότητας τους με τα φυσικά λιπίδιά της. Σε αντίθεση με τα ορυκτέλαια, τα φυτικά έλαια διεισδύουν εύκολα στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας ενισχύοντας τις φυσικές λειτουργίες της, συμπληρώνοντας την περιεκτικότητά της σε λιπίδια και εξουδετερώνοντας την απώλεια υγρασίας. Οι τραχιές περιοχές εξαφανίζονται γρηγορότερα και η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και σφριγηλή. Επομένως, η περιποίηση της επιδερμίδας με φυσικά έλαια προσώπου υπόσχεται ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Το έλαιο σύσφιξης προσώπου με ρόδι, για παράδειγμα, διεισδύει γρήγορα στην επιδερμίδα χωρίς να αφήνει δυσάρεστο λιπαρό τελείωμα.

Τα προϊόντα Weleda περιέχουν μόνο τα καλύτερα και πιο πολύτιμα φυτικά έλαια!