Άγριο Τριαντάφυλλο

Αδάμαστη ομορφιά που προσφέρει αρμονία

Η βασίλισσα των ανθών, πρέσβειρα της αγάπης, σύμβολο της ομορφιάς και της αγνότητας.

Κανένα άλλο λουλούδι δεν μας γοητεύει τόσο ανά τους αιώνες όσο το τριαντάφυλλο.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως το τριαντάφυλλο χαίρει σχεδόν θρυλικού κύρους μεταξύ των λουλουδιών - ακόμη κι οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι καλλιεργούσαν τριανταφυλλιές ώστε να φτιάξουν αρωματικές αλοιφές από τα πέταλά τους. Στην αρχαία Κίνα, τα τριαντάφυλλα καλλιεργούνταν σε ειδικούς κήπους με αναβαθμίδες, αφού γνώριζαν για την αναζωογονητική δράση των τριαντάφυλλων. Στην εποχή του Αυτοκράτορα Καρλομάγνου, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα ροδοπέταλα για να κάνουν γαργάρες, καθώς και ως συμπλήρωμα στο νερό της μπανιέρας, ενώ η απόσταξη του πολύτιμου ροδέλαιου εφευρέθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, στην Περσία. Το αιθέριο έλαιο θεωρούταν εξαιρετικά πολύτιμο, αφού η απόκτηση του ήταν και είναι ακόμη ιδιαιτέρως ακριβή. Απαιτούνται τρία εκατομμύρια άνθη για την παραγωγή ενός λίτρου ροδέλαιου. Σήμερα υπάρχουν αναρίθμητες ποικιλίες και αρώματα, με περίπου 150 είδη άγριων τριαντάφυλλων, με σχεδόν τα δύο τρίτα εκ αυτών να προέρχονται από την Ασία.

Ισορροπία μεταξύ ομορφιάς και δύναμης

Η αξία του τριαντάφυλλου δε σταματά στη μοναδική ομορφιά του, μα συνεχίζει στα μοναδικά συστατικά που κρύβει στο εσωτερικό του, ειδικά όταν βρίσκεται στην άγρια μορφή του. Το άγριο τριαντάφυλλο έχει την ικανότητα να εξισορροπεί τις αντιθέσεις και να είναι συγχρόνως απαλό και εξαιρετικά ανθεκτικό και δυνατό. Τα τριαντάφυλλα που είναι προϊόντα καλλιέργειας, εξωτερικεύουν όλα αυτά τα στοιχεία, μέσω της μοναδικής ομορφιάς και του μαγευτικού τους αρώματος. Αντίθετα, τα άγρια τριαντάφυλλα, κρατούν όλα τα ευεργετικά τους στοιχεία στο εσωτερικό τους αιθέρια έλαια, τα οποία δημιουργούν το πολύτιμο έλαιο rosa mosqueta.

Το τριαντάφυλλο προστατεύεται από τα πολλά του αγκάθια, διατηρώντας έτσι τα πολύτιμα συστατικά του προστατευμένα στο εσωτερικό του, σε πλήρη αρμονία. Απόδειξη για αυτό αποτελεί ο καρπός του άγριου τριαντάφυλλου, το κυνόροδο, το οποίο περιβάλλεται από μεγάλο αριθμό σπόρων. 

 

Και το ανθρώπινο δέρμα επωφελείται από τις εξισορροπητικές αυτές ιδιότητες του τριαντάφυλλου. Το έλαιο rosa mosqueta καταπραΰνει και λειαίνει το δέρμα, ενώ το άρωμα της τριανταφυλλιάς της δαμασκηνής εναρμονίζει τη διάθεση. Χρησιμοποιούμε την ποικιλία άγριου τριαντάφυλλου rosa mosqueta και τον ροδαλό της καρπό στη σειρά προϊόντων περιποίησης με Άγριο Τριαντάφυλλο της Weleda. Το έλαιο της rosa mosqueta είναι από τα πιο δραστικά έλαια για τη λείανση του δέρματος. Ιδιαίτερα μετά την ηλικία των τριάντα, όταν το δέρμα γίνεται σταδιακά πιο απαιτητικό και ξηρό, η δραστικότητα της σειράς περιποίησης με άγριο τριαντάφυλλο ξεδιπλώνεται.

Wildrose Tagespflege

Κρέμα Ημέρας Άγριο Τριαντάφυλλο

Αποτελεσματική περιποίηση για την ηλικία μετά τα τριάντα, προστατεύει το δέρμα από τα πρώτα σημάδια γήρανσης
Wildrose Nachtpflege

Κρέμα Νύχτας Άγριο Τριαντάφυλλο

Πλούσια κρέμα νύχτας που θρέφει και λειαίνει