Αμύγδαλο

Προσφέρει προστασία στο δέρμα κι επαναφέρει τη φυσική ομορφιά του

Μία γιορτή για τα μάτια

Μια θάλασσα γεμάτη πολύτιμα λευκά και ροζ λουλούδια - η ετήσια άνθιση των αμυγδαλιών αποτελεί πραγματικά μία πανδαισία για τις αισθήσεις. Οι άνθρωποι καλλιεργούν το ντελικάτο δέντρο, με τους πολύτιμους καρπούς, για περισσότερα από 4000 χρόνια. Ευδοκιμεί ιδιαιτέρως στην περιοχή της Μεσογείου, στην Καλιφόρνια, όμως και στην Ανατολική και Κεντρική Ασία. Η φύση του αμυγδάλου γίνεται ορατή αν παρατηρήσουμε την αρμονική σχέση μεταξύ του υγιούς, εξωτερικού περιβλήματος του, που προστατεύει τον ανθεκτικό καρπό, ο οποίος είναι εξαιρετικά πλούσιος σε έλαια και θρεπτικά στοιχεία. 


Almond flower in blossom - Weleda

Γεμάτο υγιεινά συστατικά

Το αμύγδαλο είναι γεμάτο μέταλλα και βιταμίνες. Προσφέρει ακόρεστα λιπαρά οξέα, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ενώ έχει εξαιρετική γεύση. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως το αμύγδαλο χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης. Σήμερα το δέρμα μας, που αποτελεί το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανό μας, βρίσκεται εκτεθειμένο σε πολυάριθμες προκλήσεις, όπως: περιβαλλοντικές επιδράσεις, άγχος και μη ισορροπημένη διατροφή. Για τους λόγους αυτούς μπορεί να γίνει ευαίσθητο, ξηρό και ευερέθιστο. Το έλαιο αμυγδάλου αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα έλαια περιποίησης του δέρματος, αφού βοηθά στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, περιβάλλοντάς το μέσα σε έναν προστατευτικό μανδύα. 

 

 

Καθώς το έλαιο του αμυγδάλου παρουσιάζει δομικές ομοιότητες με τον εξωτερικό λιπιδικό μανδύα του δέρματος, διευκολύνεται εξαιρετικά η απορρόφηση των συστατικών του. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα δεν προσφέρει μόνο υγεία στην καρδιά και τον εγκέφαλο, μα ενισχύει και τον υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος και το προστατεύει από την απώλεια υγρασίας. Η βιταμίνη Ε που περιέχει το αμύγδαλο είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και δρα ενάντια στη διαδικασία γήρανσης του δέρματος μας. Το ερεθισμένο δέρμα προστατεύεται, συνέρχεται κι επανέρχεται η φυσική ομορφιά του.


Κρέμα 24ωρης Φροντίδας Αμύγδαλο - για το ευαίσθητο, ξηρό δέρμα

Περιποίηση για την ημέρα και τη νύχτα για το ευαίσθητο ξηρό δέρμα, με την πλούσια κρέμα με αμυγδαλέλαιο, χωρίς άρωμα

Κρέμα Ενυδάτωσης Αμύγδαλο

Ελαφριά κρέμα ενυδάτωσης, χωρίς άρωμα, με ειδική σύνθεση για την προστασία του ευαίσθητου μικτού δέρματος

Καταπραϋντικό Γαλάκτωμα Καθαρισμού Αμύγδαλο

Εξαιρετικά ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού, χωρίς προσθήκη αρώματος, για το ευαίσθητο δέρμα

Λάδι Προσώπου Αμύγδαλο

Η πιο πλούσια θεραπεία περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα

Κρεμοντούς Αμύγδαλο

Το Κρεμοντούς Αμύγδαλο καθαρίζει εξαιρετικά απαλά και περιποιείται το δέρμα.

Κρέμα Χεριών Αμύγδαλο

Ήπια σύνθεση που ηρεμεί το ευερέθιστο δέρμα και προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί στα ευαίσθητα χέρια.