Εσπεριδοειδή

Οι δροσιστικές και τονωτικές ιδιότητες του λεμονιού αναζωογονούν και αφυπνίζουν το πνεύμα

Πηγή Βιταμίνης C

Είναι ευρέως γνωστό πως το πικρό φρούτο είναι κυριολεκτικά γεμάτο βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού έχει αποδειχθεί γιατρικό για το κρύωμα, αφού ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Ο ζεστός χυμός λεμονιού με μέλι ανακουφίζει και προσφέρει νέα ενέργεια, ενώ, όσο πιο ώριμο είναι ένα λεμόνι, τόσο πιο έντονο είναι το οξύ του φρούτου και ξεδιπλώνει τη στυπτική, εξυγιαντική και αναζωογονητική δράση του, προσφέροντας μας αίσθημα ζωντάνιας - από μέσα προς τα έξω. 

Η μυρωδιά του είναι χαρακτηριστική. Αφυπνίζει τις αισθήσεις μας, μας προσφέρει διαύγεια και ανακούφιση - το φρέσκο άρωμα του λεμονιού είναι τόσο αναζωογονητικό όσο ζωντανό είναι το χρώμα του. Το ισχυρό αιθέριο έλαιό του, διαποτίζει όλο το φυτό. Δε μοσχοβολούν μόνο τα μικρά λευκά άνθη του, μα τα πολύτιμα αιθέρια έλαιά του βρίσκονται και στη φλούδα, στον καρπό ακόμη και στα φύλλα, με το χαρακτηριστικό οβάλ σχήμα τους. 

 

Η λεμονιά είναι επίσης γεμάτη ζωντάνια - το αειθαλές, μέτριου μεγέθους δέντρο αποτελεί το μοναδικό δέντρο που ανθίζει και παράγει συγχρόνως καρπούς, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε ένα μόνο χρόνο, ένα δέντρο μπορεί να παράγει έως και 1000 κιλά λεμόνια. 

 

Η λεμονιά είναι γνωστή εδώ και αιώνες για τις πλούσιες σοδειές που προσφέρει. Η λεμονιά προέρχεται από τη Βόρειο Ινδία κι έχει ταξιδέψει σε κάθε ήπειρο ήδη από το Μεσσαίωνα. Σήμερα, καλλιεργείται από την Κίνα ως την Ισπανία κι ευδοκιμεί καλύτερα σε γόνιμο έδαφος που το βλέπει πολύ ο ήλιος. Και δε συμπαθεί καθόλου το κρύο - το θερμόμετρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Υπό καλές συνθήκες, οι λεμονιές μπορούν να φτάσουν έως και τα μεγαλοπρεπή 100 χρόνια.

Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε την άφθονη ενέργειά που περιέχει το λεμόνι, για τα προϊόντα μας. Τα αιθέρια έλαια και ο αγνός φυσικός χυμός του φρούτου έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά συστατικά στοιχεία για φαρμακευτικά προϊόντα και είδη προσωπικής περιποίησης. Για τη Σειρά Περιποίησης Σώματος Κίτρο, χρησιμοποιούμε μόνο λεμόνια από βιοδυναμικές καλλιέργειες, που προέρχονται από το Συνεταιρισμό Samalita στη Σικελία, όπου τα λεμόνια καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες. Η περιεκτικότητά των λεμονιών σε ζάχαρη, οξύτητα και βιταμίνες είναι εξαιρετικά υψηλή. Τα πολύτιμα αιθέρια έλαια των λεμονιών μας όχι απλώς διατηρούν την υγεία και περιποιούνται το δέρμα μας, μα επηρεάζουν θετικά και το πνεύμα μας. Το έντονο άρωμα τους αφυπνίζει το πνεύμα και μας προσφέρει θετική διάθεση για την ημέρα που θα ακολουθήσει. 


Δροσερό Λάδι Σώματος Κίτρο

Τόνωση κι ενυδάτωση για το δέρμα και τις αισθήσεις σας
Citrus Hand- und Nagelcreme

Κρέμα Κίτρου για Χέρια και Νύχια

Εντατική Περιποίηση για τα ξηρά χέρια και τα εύθραυστα νύχια

Αποσμητικό Κίτρου

Φυσική φρεσκάδα που εξουδετερώνει τις δυσάρεστες σωματικές οσμές