Λεβάντα

Για χαλάρωση που καταπραΰνει σώμα και πνεύμα

Λιβάδια γεμάτα γαλάζια άνθη, ως εκεί που φτάνει το βλέμμα. Ένα ζεστό αεράκι αγγίζει τα άνθη κι απλώνει το έντονο άρωμα της λεβάντας μέσα από το ήσυχο τοπίο. Μια χαρακτηριστική σκηνή από διακοπές στην Γαλλική Προβηγκία; Όχι απαραιτήτως - η λεβάντα ευδοκιμεί επίσης εξαιρετικά στο μέλαν έδαφος της Μολδαβίας. Συνεργαζόμαστε με 200 Μολδαβούς αγρότες που έχουν μικρές μονάδες, και από τη συγκομιδή τους παράγουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας που προσφέρει το καταπραϋντικό του άρωμα σε πολλά από τα προϊόντα μας.

Σταθερός σύμμαχος στην αρωματοθεραπεία

Ο θάμνος με τα ασημένια φύλλα είναι αγαπητός ήδη από την Αρχαιότητα ως συμπλήρωμα στο μπάνιο, αφού έχει χαλαρωτική και ηρεμιστική δράση. Το όνομα λεβάντα κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το Λατινικό lavare, που σημαίνει ‘πλένω’.  Αποτελεί πηγή πολλών ιστοριών και μύθων, κάποιοι εκ των οποίων στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα - αν και δεν μπορούν να αποδειχθούν στη σημερινή εποχή. Για παράδειγμα: στον τάφο του Αιγύπτιο Φαραώ Τουταγχαμών βρέθηκαν δοχεία γεμάτα με ένα βάμμα που μύριζε λεβάντα, ακόμη κι έπειτα από 3000 χρόνια. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ίσως χρησιμοποιούσαν τη λεβάντα κατά τη μουμιοποίηση.

Στην αρωματοθεραπεία, η χαρακτηριστικές νότες της λεβάντας έχουν αποδειχθεί πραγματικά κλασική αξία. Το βαθύ μπλε-βιολετί χρώμα της σαγηνεύει το βλέμμα και το αιθέριο έλαιο της ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η λεβάντα επιδρά χαλαρωτικά σε όλο το σώμα, καθώς τα δομικά στοιχεία του ελαίου λεβάντας βοηθούν στην αντιμετώπιση της νευρικότητας, της αϋπνίας, των πόνων, ακόμη και των καρδιαγγειακών προβλημάτων και της δυσπεψίας. Η ρυθμιστική δράση του αρχαίου αυτού φαρμακευτικού φυτού επαναφέρει σώμα και πνεύμα σε ισορροπία, έπειτα από μία κουραστική ημέρα. Άνθρωποι που δυσκολεύονται να χαλαρώσουν τη νύχτα μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο με προϊόντα που περιέχουν λεβάντα, ή να κάνουν ένα μασάζ με το Χαλαρωτικό Λάδι Λεβάντας και να ηρεμήσουν ώστε να απολαύσουν έναν ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο.

Χαλαρωτικό Λάδι Λεβάντας

Το απόλυτα χαλαρωτικό λάδι σώματος για κανονικό έως ξηρό δέρμα