Ρατάνια

Διατηρεί την υγεία των ούλων και των δοντιών

Φυτό που εύκολα παραβλέπεται

Η ρατάνια είναι ένα φυτό που ποτέ δεν θα κέρδιζε σε διαγωνισμό ομορφιάς. Πρόκειται για ένα θάμνο, που προτιμάει ξηρές και πετρώδεις τοποθεσίες και δεν μοιάζει καθόλου εντυπωσιακός, εκ πρώτης όψεως. Όμως, όπως πολλά φυτά που συχνά παραβλέπουμε, έχει εσωτερικά χαρίσματα που είναι αξιοθαύμαστα. Ευδοκιμεί στους πρόποδες των Άνδεων, στη Βολιβία, στο Περού και στο Εκουαδόρ, όπου οι αυτόχθονες τη θεωρούσαν πάντοτε φαρμακευτικό φυτό, και τη χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση φλεγμονών στο στόμα. 

 

Λόγω της αυξανόμενης δημοφιλίας του φυτού, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαγωγές του, τα τελευταία χρόνια, κάτι που όμως απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ρατάνιας. Αυτός είναι ο λόγος που, για 40 χρόνια, προμηθευόμαστε την ρατάνια που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας από συγκεκριμένες τοποθεσίες στο Περού, όπου δεσμευόμαστε ακόμη περισσότερο για την αειφόρο και κοινωνικά υπεύθυνη συγκομιδή του άγριου φυτού. Η προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος αποτελεί πάντοτε ζήτημα ύψιστης σημασίας για εμάς.

Η ρίζα του φυτού ρατάνια περιέχει καταπραϋντικές τανίνες, που έχουμε εκχυλίσει ώστε να τις χρησιμοποιούμε στην σειρά προϊόντων στοματικής υγιεινής, εδώ και πολλά χρόνια. Το χαρακτηριστικό κόκκινο της χρώμα παραμένει ορατό έως και το τελικό προϊόν. Οι τανίνες αυτές ενδυναμώνουν τα ούλα κι ενισχύουν την υγεία τους, ενώ συγχρόνως ανακουφίζουν από ερεθισμούς στην στοματική κοιλότητα. Η υγεία του στόματος και των δοντιών δεν είναι μόνο ζήτημα ομορφιάς, μα αποτελεί και σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας όλου του οργανισμού.   


Ratanhia-Mundwasser

Στοματικό Διάλυμα Ρατάνιας

Προσφέρει φρέσκια αναπνοή κι ενδυναμώνει τα ούλα με τάση να ματώνουν
Ratanhia-Zahncreme

Οδοντόκρεμα Ρατάνια

Η καλύτερη φυσική μας οδοντόκρεμα για ευαίσθητα ούλα