Σιτάρι

Αναδόμηση και ισορροπία για το τριχωτό της κεφαλής

Το σιτάρι έχει ευθυτενές στέλεχος και χαρακτηριστικά σταχύδια. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα σιτηρά, καθώς στέκεται αγέρωχο μεταξύ ουρανού και γης, αποτελεί παράδειγμα για την ισορροπημένη συνδιαλλαγή μεταξύ των στοιχειωδών δυνάμεων -γη, νερού, αέρα και φωτιάς- με αποτέλεσμα να είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, όπως το πυριτικό οξύ.

Ένα από τα αρχαιότερα φυτά στην ανθρώπινη ιστορία

Το σιτάρι αποτελεί ένα εκ των αρχαιοτέρων καλλιεργούμενων φυτών στην ανθρώπινη ιστορία, μετά το καλαμπόκι. Getreide, η Γερμανική ονομασία για τα δημητριακά, γραφόταν gitregidi στην αρχαία Γερμανική, που σήμαινε ‘κτήμα’, ‘σοδειά’ ή ‘αυτό που κουβαλάται’. Το σιτάρι χαρακτηρίζεται από την υψηλή του απόδοση. Όχι μόνο εσωτερικά, υπό τη μορφή της αφθονίας του σε θρεπτικά στοιχεία, μα κι εξωτερικά, αφού κάθε κορμός σιταριού κουβαλά πολλές φορές το βάρος του σε σταχύδια, χωρίς να λυγίζει.

 

Το σιτάρι περιέχει ουσίες μοναδικής θρεπτικής αξίας, καθώς και ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται σε εξαιρετική ισορροπία. Η ικανότητα του φυτού να εξισορροπεί όλα τα ισχυρά συστατικά του, οδηγεί στη δημιουργία καρπών, πλούσιους σε θρεπτικά στοιχεία. Είναι ιδιαιτέρως πλούσιο σε έλαιο φύτρων σίτου, λινελαϊκό και λινολενικό οξύ, καθώς και βιταμίνης Ε, που δρα ως αντιοξειδωτικό.

Πραγματική ευεργεσία για τη δομή της τρίχας

Με εξαιρετική αρμονία συστατικών στοιχείων, το έλαιο φύτρων σίτου ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και προσφέρει σύσφιγξη κι ελαστικότητα. Συγχρόνως, συστατικά που θρέφουν και αναδομούν, όπως η Βιταμίνη Ε και η λεκιθίνη, αποτελούν πραγματική ευεργεσία για τη δομή της τρίχας. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του έλαιου φύτρων σίτου μπορούν να βοηθήσουν επίσης στην ενίσχυση της ανάπτυξης των κυττάρων στις ρίζες των τριχών, δρώντας φυσικά ενάντια στην τριχόπτωση. Το έλαιο φύτρων σίτου εναρμονίζει τις αναβολικές και καταβολικές διαδικασίες του τριχωτού: Η υπερβολική πιτυρίδα ελαττώνεται και το τριχωτό της κεφαλής επανέρχεται σε φυσιολογική και υγιή ισορροπία, που είναι εξαιρετικά σημαντικό για όμορφα μαλλιά. 

 

Με τόσο πλούσιες ιδιότητες, έχουμε επιλέξει το σιτάρι ως ιδανικό πρωταγωνιστικό φυτικό συστατικό για δομή και ισορροπία. Εάν το τριχωτό της κεφαλής δεν βρίσκεται σε ισορροπία, η αρμονική δράση του σιταριού επιφέρει ταχεία ανακούφιση. Αποτελεί την πιο απλή συνταγή: υγιές τριχωτό=όμορφα μαλλιά.