ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ WELEDA

Αντιμετωπίστε το έδαφος, το δέρμα της γης, όπως θα αντιμετωπίζατε το δικό σας δέρμα.

Το έδαφος της γης, ακριβώς όπως το ανθρώπινο δέρμα, αποτελεί ένα ζωντανό οικοσύστημα. Είναι το ζωντανό δέρμα της Γης μας. Όμως, το ένα τρίτο των εδαφών της Γης έχει αλλοιωθεί, απειλώντας τους οικότοπους ζώων και φυτών και αυξάνοντας την εκπομπή αέριων του θερμοκηπίου. Για περισσότερο από έναν αιώνα, στη Weleda καλλιεργούμε τα φυτά που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των θρυλικών μας προϊόντων με χρήση φυσικών μεθόδων, φιλικές προς το έδαφος. Διατηρούμε το έδαφος υγιές και το κάνουμε όσο γίνεται πιο βιοποικίλο, καθώς χρησιμοποιούμε βιοδυναμικές αρχές καλλιέργειας και συνεργαζόμαστε με πρότζεκτ αναγεννητικής γεωργίας σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευση μας προς το έδαφος βρίσκεται στο επίκεντρο της αναζήτησης μας για συστατικά, αφού είναι το κλειδί για ένα οικοσύστημα που ευημερεί. Χωρίς υγιές έδαφος, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που αντιμετωπίζει η φύση σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ WELEDA ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ #SaveEarthsSkin

Η Weleda, σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση DIRT και την Arizona Muse, αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει το δέρμα της Γης.

Η αποστολή της Weleda να σώσει το δέρμα του πλανήτη, σημαίνει να αντιμετωπίσουμε το έδαφος όπως το δέρμα μας - χωρίς σκληρά χημικά και με φροντίδα. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της Γης με το σεβασμό που της αξίζει.”

Arizona Muse - μοντέλο, περιβαλλοντική ακτιβίστρια & ιδρύτρια της οργάνωσης DIRT

Ξεκινάει από εμάς!

Όπως προστατεύουμε το δέρμα μας, μπορούμε να προστατέψουμε το δέρμα της Γης. Μπορείτε να συνεισφέρετε στην προστασία του εδάφους ακολουθώντας τις παρακάτω εύκολες συμβουλές:

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Κοιτάξτε για πιστοποιήσεις τρίτων μερών και προσέξτε για τυχόν προβολή ψευδοοικολογικής ταυτότητας

Για να σιγουρευτείτε πως ένα προϊόν ανταποκρίνεται σε ο,τι υπόσχεται, ελέγξτε για πιστοποιήσεις και πρότυπα τρίτων μερών που έχουν ανεξάρτητους ελέγχους. Με τη Weleda μπορείτε να είστε σίγουροι πως τα προιόντα παρασκευάζονται με τρόπο που σέβεται τη Γη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Προσέξτε τι πίνετε και τι τρώτε

Όταν αγοράζετε βιολογικά και βιοδυναμικά τρόφιμα, οι καλλιεργητές δε χρησιμοποιούν χημικά φυτοφάρμακα και συνθετικά ανόργανα λιπάσματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Εάν έχετε κήπο ή στο πάρκο της γειτονιάς

Φυτέψτε πολλά λουλούδια κι επιτρέψτε στα άγρια φυτά να αναπτυχθούν. Όταν δεν κόβετε πολύ κοντό το γρασίδι στον κήπο σας, προσφέρετε καταφύγιο για μικρούς οργανισμούς. Καλλιεργήστε σε άδειες εκτάσεις για να προλάβετε τη διάβρωση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 4: 'Οταν φυτεύετε φυτά, επιλέξτε κομπόστ χωρίς τύρφη

Είτε έχετε τον δικό σας κήπο, μπαλκόνι, εσωτερικά φυτά ή μοιράζεστε κάποιον κήπο με γείτονες στην πόλη, το κομπόστ θρέφει το έδαφος, το διατηρεί υγιές και λειτουργικό. Σιγουρευτείτε πως το κομπόστ που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει τύρφη.

Υποστηρίζοντας τη Weleda, μαζί, αναλαμβάνουμε δράση για την υγεία του εδάφους.

Υποστηρίζοντας τη Weleda, μαζί, αναλαμβάνουμε δράση για την υγεία του εδάφους.

 • 80% των φυτικών συστατικών είναι βιολογικά

 • 40% των φυτικών μας συστατικών θα είναι βιοδυβαμικά έως το 2025

 • Οι κήποι της Weleda καλλιεργούνται σύμφωνα με βιοδυναμικές αρχές

 • Βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού πιστοποιημένη από τη σήμανση UEBT για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ”

 • Μέσω της ενσωμάτωσης κομπόστ, δεσμέυεται περισσότερο Διοξείδιο του Άνθρακα από ό,τι εκπέμπεται

 • Οι συνεργασίες μας αναγεννητικής καλλιέργειας θα αυξηθούν σε 60 από 50 ως το 2025

 • Το εταιρικό μας αποτύπωμα έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

 • Ως πιστοποιημένη εταιρεία B-Corp, εργαζόμαστε ενεργά σε ένα μοντέλο για βιώσιμη οικονομία

Το δέρμα μας και το έδαφος μοιάζουν αρκετά και, στη Weleda, πιστεύουμε πως πρέπει να προστατεύουμε και να περιποιούμαστε και τα δύο

Το γνωρίζατε αυτο;

Το γνωρίζατε αυτο;

 • Το έδαφος, όπως και το δέρμα μας, έχει μικροβίωμα

 • Ένα κουταλάκι του γλυκού χώμα περιέει περισσότερους οργανισμούς από όσους ανθρώπους υπάρχουν στον πλανήτη

 • Το 50% του Διοξειδίου του Άνθρακα βρίσκεται στο έδαφος. Αποτελεί τη μεγαλύτερη αποθήκη Διοξειδίου του Άνθρακα μετά τους ωκεανούς.

 • Κάθε λεπτό χάνεται έδαφος που αντιστοιχεί σε 30 γήπεδα ποδοσφαίρου, λόγω της αποδόμησης

 • Μπορεί να χρειαστούν έως και 2000 χρόνια για να εμφανιστούν φυσικά δέκα εκατοστά χώματος

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

Μαζί με την Arizona Muse, την φιλανθρωπική οργάνωση DIRT και την ένωση The Sustainable Soil Alliance, ξεκινούμε ένα ταξίδι με σκοπό την εκπαίδευση του κόσμου σχετικά με την σημαντικότητα του υγειούς εδάφους. Η Weleda επενδύει επιπλέον 1% των συνολικών εσόδων της για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προστασία του κλίματος και της συντήρησης του εδάφους. Το 2022 υποστηρίζουμε πρότζεκτ αναγεννητικής γεωργίας με 400,000€.

Στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία υποστηρίζουμε το Swiss Organic Foundation's Soil Fertility Fund, που βοηθά γεωργούς να καλλιεργήσουν βιολογικά περισσότερα από 1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα γης. Στην Αυστρία υποστηρίζουμε τον οργανισμό Carbon8, που υποστηρίζει επίσης γεωργούς που εργάζονται με αναγεννητικό τρόπο και διασφαλίζει πως το Διοξείδιο του Άθρακα από την ατμόσφαιρα δεσμεύεται ως άνθρακας στο έδαφος. Στη Γαλλία βοηθούμε τον οργανισμό La Sauge να λειτουργήσει έναν οικολογικό κήπο της γειτονιάς στο Παρίσι. Επιπλέον πρωτοβουλίες στην Ισπανία, την Τσεχία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Νότια Κορέα μπορούν να επιτεύξουν οικολογική αλλαγή με τη βοήθεια μας.
Θεωρούμε την προστασία του εδάφους ως κοινό σκοπό!