Χρησιμοποιούμε πολύτιμα φυσικά συστατικά

Με φυτικά έλαια υψηλής ποιότητας, φυσικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια, τα φυσικά καλλυντικά μας κάνουν καλό στο δέρμα αλλά και στο περιβάλλον.

Ποια είναι η φιλοσοφία μας για τα φυσικά καλλυντικά

 

Πιστεύουμε σε μια ολιστική προσέγγιση για την προσωπική περιποίηση. Κατά την άποψη μας, η περιποίηση του σώματος μας δεν συμβάλλει μόνο στην ομορφιά, μα και στην υγεία. Για να το επιτύχουμε αυτό, σχεδιάζουμε προϊόντα που υποστηρίζουν την υγιή ισορροπία μεταξύ σώματος, νου και πνεύματος. Αντλώντας από τη σοφία και την αγνότητα της φύσης, η φιλοσοφία μας είναι να συνδυάσουμε τη δράση των φυσικών ενεργών συστατικών ώστε να ενισχύσουν την ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται φυσικά. Τα πρωταγωνιστικά φυτικά συστατικά των προϊόντων μας, προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε μία από τις σειρές περιποίησης μας. Τα φυτικά αυτά συστατικά συμβολίζουν τις ανάγκες μας σε διαφορετικά στάδια της ζωής μας και συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας. Το ρόδι, για παράδειγμα, έχει αναζωογονητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πιστεύουμε πως η φύση και ο άνθρωπος είναι διασυνδεδεμένοι. Η κατανόηση αυτής της σχέσης μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τα εγγενή ωφέλη του φυτού.

Τα ενεργά συστατικά μας προέρχονται από τη φύση

 

Τα φυσικά καλλυντικά μας περιέχουν πολύτιμα συστατικά, όπως φυσικά φυτικά έλαια. Μαζί με φυσικά αιθέρια, φυτικά εκχυλίσματα κι επιπλέον συστατικά υψηλής ποιότητας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των ολιστικών συνθέσεων μας. Έχει ανάγκη το δέρμα σας από αναδόμηση και αντιοξειδωτικά ή χρειάζεται κυρίως ενυδάτωση; Συνδιάζουμε διαφορετικά έλαια κι εκχυλίσματα, ώστε τα προϊόντα μας να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος. Τα έλαια που χρησιμοποιούμε στα υψηλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης συλλέγονται από πυρήνες βερίκοκου, σπόρους ροδιού, τους καρπούς του δέντρου argan, σπόρους σιταριού, ιπποφαούς ή σπόρους νυχτολούλουδου.  Λαμβάνουμε δραστικά εκχυλίσματα από ποικιλία φυτών, όπως η δενδρομολόχα ή τη φραγκοσυκιά, που δεσμεύει την. υγρασία. Από το 1926 η κρέμα Skin Food της Weleda περιποιείται το δέρμα των ανθρώπων, χάρη στη δραστική της σύνθεση με εκχυλίσματα βιολογικού πανσέ, χαμομηλιού και ανθών καλέντουλας.

Πώς φτιάχνεται το βάμμα καλέντουλας;

 

Παράγουμε ποικιλία βαμμάτων για χρήση σε διάφορα προϊόντα. Το βάμμα καλέντουλας, για παράδειγμα, είναι ένα εκχύλισμα είτε από ολόκληρο το φυτό, είτε από συγκεκριμένα σημεία του φυτού, ανάλογα με το προϊόν στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Οι μέθοδοι εκχύλισης που χρησιμοποιούμε διατηρούν όσο το δυνατόν τις εγγενείς ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του φυτού. Τα εκχυλιστικά μέσα που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν αλκοόλη, νερό, αλατώδη διαλύματα και έλαια. Για τη δημιουργία ενός βάμματος, τα φρέσκα αλεσμένα φυτά καλέντουλας αναμυγνείονται με ένα εκχυλιστικό μέσο. Κάθε βήμα της διαδικασίας αυτής πραγματοποιείται σχολαστικά σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Αυτό διασφαλίζει πως η καλέντουλα απελευθερώνει τα συστατικά τις στο βάμμα, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Γιατί τα φυτικά έλαια είναι καλά για το δέρμα σας

Τα φυτά απορροφούν το φως και τη θερμότητα του ηλίου και την μετατρέπουν σε ουσίες, όπως τα σάκχαρα. Έπειτα από αρκετά στάδια, μετατρέπονται σε ουσίες που σχηματίζουν λιπίδια και αποθηκεύονται στους σπόρους. Το έλαιο που εκχυλίζεται από φυτικούς σπόρους και πυρήνες είναι πλούσιο σε κορεσμένα  και ακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και θρεπτικές βιταμίνες. Η σύνθεση των αγνών αιθέριων ελαίων είναι παρόμοια με τα λιπίδια του φραγμού του ανθρώπινου δέρματος, με αποτέλεσμα να μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα και να μεταβολίζονται από το σώμα. Εισχωρούν με ευκολία στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και υποστηρίζουν τις φυσικές λειτουργίες, συμπληρώνουν τα λιπίδια του και αντιμετωπίζουν την απώλεια υγρασίας. Σε αντίθεση με τα φυτικά έλαια, τα ορυκτέλαια φράζουν το δέρμα και δεν μεταβολίζονται από το σώμα.

Πιστεύουμε στην διαφάνεια και στην απόλυτη γνωστοποίηση των συστατικών μας

Όλα τα φυσικά καλλυντικά προϊόντα μας περιέχουν μία λίστα συστατικών σύμφωνα με την ορολογία που προσδιορίζεται από την INCI (Διεθνής Ονοματολογία Συστατικών Καλλυντικών), η οποία αρχικά μπορεί να φανεί δυσνόητη. Η αναγραφή των συστατικών σύμφωνα με τις διεθνείς πρότυπες ονομασίες είναι απαραίτητη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Εμείς επιθυμούμε να είμαστε ξεκάθαροι και διαφανείς. Για το λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα μας - και, όταν το επιτρέπει ο διαθέσιμος χώρος, και στις συσκευασίες των προϊόντων μας - προσφέρουμε μία λίστα συστατικών στη γλώσσα της κάθε χώρας που διατίθεται το εκάστοτε προϊόν, μαζί με τη λίστα συστατικών σύμφωνα με τη διεθνή ονοματολογία συστατικών INCI. Αυτό σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε εύκολα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε για τα καλλυντικά μας.

Τι δεν περιέχουν τα προϊόντα μας

Από κάποια καλλυντικά περνάνε μικρά μικροπλαστικά σφαιρίδια και υγρά πλαστικά, όπως σιλικόνη, σε ποτάμια και ωκεανούς, που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τέτοια συστατικά. Το Peeling Σημύδας, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί κέρινα σφαιρίδια, φιλικά προς το περιβάλλον, που φτιάχνονται από καρναουβικό κερί και μελισσοκέρι. Πιστεύουμε πως η ποιότητα και αειφορία είναι άρρητα συνδεδεμένες. 

Πιστεύουμε πως ένα προϊόν είναι περισσότερο από το σύνολο των συστατικών του.

Όταν χρησιμοποιείς φυσικά καλλυντικά Weleda, μπορείς να εμπιστευτείς πως αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας

  • 100% πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά

  • Περισσότερα από 80% πιστοποιημένες πρώτες ύλες από βιολογικές καλλιέργειες

  • Χωρίς προσθήκη μικροπλαστικών, γενετικά μεταλλαγμένων συστατικών και συστατικών με βάση το ορυκτέλαιο

  • Οι εύρεση των πρώτων υλών έχει γίνει με σεβασμό προς τους ανθρώπους, τα φυτά και τα ζώα

  • Χρήση ανανεώσιμων ενεργειών

  • 100% φυσικά αρώματα, δημιουργημένα από τους δικούς μας αρωματοποιούς

Τα φυσικά μας καλλυντικά φέρουν πιστοποίηση

Μπορείτε να δείτε πόσο φυσικά είναι τα προϊόντα μας, αν κοιτάξετε τις συσκευασίες μας. Τα προϊόντα Weleda φέρουν το σήμα ποιότητας NATRUE. Αυτό διασφαλίζει πως διατηρούνται αυστηρά κριτήρια, όσον αφορά τα συστατικά των προϊόντων. Η NATRUE αποτελεί διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται σε φυσικά και βιολογικά καλλυντικά. Για να λάβουν την πιστοποίηση NATRUE, τα προϊόντα μπορούν να περιέχουν μόνο τρεις κατηγορίες πρώτων υλών: φυσικές πρώτες ύλες, σχεδόν φυσικές πρώτες ύλες (τροποποιημένες πρώτες ύλες) και όμοιες με τις φυσικές πρώτες ύλες. Υπάρχουν δύο διαφορετικά πρότυπα πιστοποίησης που διακρίνουν μεταξύ φυσικών καλλυντικών και βιολογικών καλλυντικών. Όλα τα προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση NATRUE δεν περιέχουν συνθετικές αρωματικές ουσίες, σιλικόνη, μικροπλαστικά, νανοπλαστικά και πρώτες ύλες με βάση το ορυκτέλαιο, όπως η παραφίνη.

Αναζητούμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε βιώσιμα και υπεύθυνα

 

Ο τρόπος απόκτησης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε είναι για εμάς εξαιρετικής σημασίας. Γνωρίζουμε πως ο τρόπος που καλλιεργούμε και επεξεργαζόμαστε τους φυσικούς πόρους έχει μοναδική επίδραση στον πλανήτη μας. Αυτός είναι ο λόγος που δεσμευόμαστε στη διατήρηση των κριτηρίων ποιότητας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού UEBT. Αυτό σημαίνει τη βελτίωση της απόκτησης των φυσικών συστατικών μας και την αντιμετώπιση των ανθρώπων και της βιοποικιλότητας με σεβασμό.

Μάθετε περισσότερα για τις πρώτες ύλες μας