Ερευνούμε με γνώση και πάθος

Είμαστε ειδικοί στα ολιστικά φυσικά καλλυντικά και τα ανθρωποσοφικά φάρμακα. Με αυτόν τον τρόπο ερευνούμε και αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας.

Αποτελεσματικά και ασφαλή

Αποτελεσματικά και ασφαλή – όλα τα προϊόντα μας πρέπει να διαθέτουν αυτές τις δύο βασικές ιδιότητες. Αλλά μπορούν επίσης να είναι ελκυστικά, θρεπτικά, καταπραϋντικά, θεραπευτικά και αναζωογονητικά. Για το σκοπό αυτό, έχουμε πάνω από 100 ειδικούς που εργάζονται στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Είμαστε ειδικοί στα ολιστικά φυσικά καλλυντικά

 

Τα φυσικά καλλυντικά μας έχουν σχεδιαστεί για να σας χαρίζουν ομορφιά, υγεία και ολιστική ευεξία. Κρέμες χεριών, γαλακτώματα σώματος, έλαια για το σώμα ή τζελ καθαρισμού δοντιών που δεν κάνουν καλό μόνο στο σώμα, αλλά και στον νου και το πνεύμα. Η πολυετής επιστημονική και δερματολογική μας τεχνογνωσία, καθώς και η κατανόηση της ανθρώπινης φύσης είναι στοιχεία εμφανή σε όλα μας τα προϊόντα. Οι ειδικοί μας διερευνούν επίσης τις υποκείμενες αιτίες για την κάλυψη των αναγκών της επιδερμίδας σε ατομικό επίπεδο. Εμπνευσμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η Ανθρωποσοφία βλέπει τη φύση και τους ανθρώπους, βρίσκουμε ειδικές λύσεις, αξιοποιώντας ευεργετικές ουσίες από τη φύση για να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά σκευάσματα. Σε κάθε προϊόν Weleda θα ανακαλύψετε μια ξεχωριστή ιδιότητα της οποίας η αποτελεσματικότητα ξεπερνά την επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

Υγειογένεια – υγεία μέσω της αυτοθεραπείας

Τι μας βοηθά να παραμένουμε υγιείς;  Η υγειογένεια στρέφεται στις δυνάμεις του ίδιου του σώματος για αυτοθεραπεία, τις οποίες μπορούμε να ενεργοποιήσουμε για να εξισορροπήσουμε το σώμα και το μυαλό, ενισχύοντάς τα και προστατεύοντάς τα από ασθένειες.

Ενεργά συστατικά και αποτελεσματικότητα

Ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη και την επιλογή των ενεργών συστατικών μας. Βασιζόμενοι σε 100 χρόνια εμπειρίας με βάση τις πλέον πρόσφατες γνώσεις και τεχνογνωσίες, αναπτύσσουμε σκευάσματα με συστατικά φυσικής προέλευσης που είναι αποτελεσματικά, υψηλής ποιότητας και πρωτοποριακά. Πριν επιλέξουμε ένα νέο εκχύλισμα για μια σειρά προϊόντων, διεξάγουμε σε βάθος έρευνα για τις ιδιότητες τόσο του ίδιου του εκχυλίσματος όσο και του φυτού από το οποίο προέρχεται. Για παράδειγμα, για μια από τις ενυδατικές μας κρέμες, μελετήσαμε το φραγκόσυκο. Μπορούν οι εκπληκτικές ιδιότητες αυτού του φυτού να βοηθήσουν στην ενίσχυση της επιδερμίδας; Πώς συγκρατεί την υγρασία; Πώς μπορεί να μοιράζεται αυτές τις ιδιότητες με την επιδερμίδα;
 Στα φυσικά καλλυντικά της Weleda, συνδυάζουμε συγκεκριμένα ενεργά συστατικά - όπως φυτικά εκχυλίσματα, αιθέρια έλαια και σπορέλαια - για να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της επιδερμίδας. Και πάμε ακόμη παραπέρα: μαζί με το ερευνητικό ινστιτούτο του Goetheanum στην Ελβετία, διερευνούμε πώς οι ιδιότητες των φυτών σχετίζονται με τον άνθρωπο, θέτοντας ερωτήματα όπως: Ποια είδη φυτών είναι κατάλληλα για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες; Γιατί ορισμένα μέρη ενός φυτού είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χρήση σε μια θρεπτική κρέμα με στόχο τη βελτίωση της ανομοιόμορφης υφής της επιδερμίδας;

Η ανάπτυξη φυσικών καλλυντικών υψηλής ποιότητας απαιτεί πολύ χρόνο και εμπειρία.
Dr. Bernhard Irrgang, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης Φυσικών και Βιολογικών Καλλυντικών

Τα φυσικά καλλυντικά Weleda είναι πιστοποιημένα με NATRUE

Καθώς δεν υπήρχε επίσημος ορισμός για τα φυσικά και βιολογικά καλλυντικά προϊόντα, το 2008 ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους συνεργάτες μας για να καθιερώσουμε μια σφραγίδα ποιότητας: NATRUE. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ύπαρξη ξεκάθαρων κριτηρίων που είναι κατανοητά από όλους. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα ανεξαιρέτως τα καλλυντικά μας προϊόντα, από το τζελ δοντιών έως το βάλσαμο ποδιών, είναι πιστοποιημένα από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα της NATRUE. Η Weleda υπερβαίνει τις απαιτήσεις όσον αφορά στην ποιότητα. Αυτό μας καθιστά έναν από τους πιο ασυμβίβαστους κατασκευαστές φυσικών καλλυντικών.

Ένα εξειδικευμένο κέντρο ικανοτήτων για τα αρώματά μας

Η εφαρμογή ενός προϊόντος της Weleda στην επιδερμίδα ξυπνά τις αισθήσεις λόγω της αγνής και φυσικής σύνθεσης αρωμάτων. Τα αρώματα αποτελούν σημαντικό και ουσιαστικό μέρος του ολιστικού αποτελέσματος των προϊόντων μας. Οι αρωματοποιοί μας στο κέντρο ικανοτήτων της Weleda συνδυάζουν φυσικά αιθέρια έλαια για να δημιουργήσουν αρώματα που ενισχύουν και συμπληρώνουν τα αποτελέσματα των φυσικών καλλυντικών μας.

Εμπνευσμένοι από την αρωματοθεραπεία

 

Ακόμη και στις αρχές λειτουργίας της Weleda, αιθέρια έλαια όπως το τονωτικό δενδρολίβανο ή η καταπραϋντική λεβάντα χρησιμοποιούνταν ως ενεργά συστατικά στα φυσικά καλλυντικά και τα φάρμακα. Με την πάροδο των ετών, ενσωματώσαμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε από την αρωματοθεραπεία στην πλούσια εμπειρία μας με τα αρώματα. Κατά την ανάπτυξη αρωματικών συνθέσεων, οι αρωματοποιοί μας αντλούν έμπνευση από τη φύση και τα πλούσια αρώματα των ανθοφόρων φυτών, των κωνοφόρων και των φύλλων. Τα αιθέρια έλαια συνδυάζονται με κατάλληλο τρόπο, ώστε τα αγνά αρώματα των φυτών να διεγείρουν τις αισθήσεις. 

Η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μας

Αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα - αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της φαρμακευτικής μας έρευνας. Η Weleda είναι μια σύγχρονη φαρμακευτική εταιρεία με μακρά ιστορία. Πολλά από τα φάρμακά μας έχουν αποδείξει την αξία τους εδώ και πολλά χρόνια. Προκειμένου να αποκτήσουμε ακόμη περισσότερες γνώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μας, συλλέγουμε κλινικά δεδομένα και συμμετέχουμε σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα. Διεξάγουμε επίσης τις δικές μας προκλινικές και κλινικές μελέτες για να εξελίξουμε περαιτέρω τα ήδη υπάρχοντα φάρμακά μας και να αναπτύξουμε νέα για το μέλλον.


Πώς δρουν τα φάρμακα Weleda;

Το να είμαστε άρρωστοι σημαίνει ότι ο οργανισμός μας είναι εκτός ισορροπίας. Ως συμπλήρωμα της συμβατικής ιατρικής, η ανθρωποσοφική ιατρική αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που στοχεύει στην ενίσχυση των μηχανισμών αυτορρύθμισης του σώματός μας για να ξεπεράσει τις ασθένειες, όταν αυτό είναι εφικτό και λογικό. Οι ανθρωποσοφικές θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν τη φυσική μας άμυνα και την ικανότητα αυτοθεραπείας. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή ειδικά παρασκευασμένα δραστικά συστατικά που εμπεριέχονται σε κάθε φάρμακο έχουν μια συγκεκριμένη επίδραση στις εξασθενημένες λειτουργίες των οργάνων.
 

Πώς διεξάγουμε την έρευνά μας;

Από το 1921 κατασκευάζουμε μεγάλο φάσμα φαρμακευτικών προϊόντων. Σήμερα, εστιάζουμε κυρίως στη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων παρασκευασμάτων μας και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η έρευνά μας βασίζεται στις γνώσεις μας για την παραδοσιακή φυτική και ανθρωποσοφική ιατρική σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους επιστημονικής έρευνας.

Σε ποιο πεδίο διεξάγουμε έρευνα;

Η έρευνά μας επικεντρώνεται σε τομείς που σήμερα αφορούν πολλούς ανθρώπους: οφθαλμικές παθήσεις, διαταραχές του ύπνου και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το στρες, καρδιαγγειακές παθήσεις, πεπτικές διαταραχές, κρυολογήματα και δερματικές παθήσεις.
Διεξάγουμε βασική έρευνα εις βάθος και διερευνούμε τις επιδράσεις των φαρμάκων που παράγουμε χρησιμοποιώντας τις ειδικές διαδικασίες παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων.  Ένα από τα τρέχοντα έργα μας είναι η ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού φυτικού φαρμάκου για τη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου.

Φαρμακευτική έρευνα στην Weleda σημαίνει να ανοίγουμε νέους δρόμους, να τολμάμε την καινοτομία και να παρέχουμε σαφείς επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μας.
Dr. Aldo Ammendola, Διευθύνων Σύμβουλος Έρευνας και Ανάπτυξης

Παρέχουμε επιστημονικές αποδείξεις

Έχουν δημοσιευτεί σχεδόν 300 κλινικές μελέτες για τα ανθρωποσοφικά φάρμακα. Υπάρχουν πολύ καλές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων, όπως το Weleda Hayfever Spray (Gencydo) με λεμόνι και κυδώνι.
Ένα ιδιαίτερα πειστικό παράδειγμα είναι η μελέτη IIPCOS (International Primary Care Outcomes Study) που συγκρίνει τη συμβατική και την ανθρωποσοφική θεραπεία των οξέων λοιμώξεων του αναπνευστικού και του αυτιού σε ενήλικες και παιδιά.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γιατροί που ακολουθούν μια ανθρωποσοφική προσέγγιση σπάνια συνταγογραφούσαν αντιβιοτικά, σε σύγκριση με τους γιατρούς που αντιμετώπιζαν τους ασθενείς τους συμβατικά. Παρ' όλα αυτά, οι ασθενείς που έλαβαν ανθρωποσοφική θεραπεία απαλλάχθηκαν από τα παράπονα και τα συμπτώματα πιο γρήγορα και ήταν συνολικά πιο ικανοποιημένοι από τη θεραπεία.