Τι σημαίνει για εμάς η βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας. Τα φαρμακευτικά μας προϊόντα και η φυσική φροντίδα της επιδερμίδας δεν κάνουν καλό μόνο σε εσάς. Προσπαθούμε να κάνουμε την επιχείρησή μας ακόμη πιο ανθεκτική και βιώσιμη στο μέλλον και παράλληλα να φροντίζουμε για το κλίμα.

Παίρνουμε σοβαρά την ευθύνη μας

Είμαστε μια βιώσιμη εταιρεία και έχουμε κερδίσει πολλά βραβεία για την αφοσίωσή μας. Προωθούμε τη βιοδυναμική γεωργία, τα υγιή εδάφη και τις ισότιμες σχέσεις με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς όπως η βιοποικιλότητα είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, έτσι και η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία του κλίματος. Και στους δύο αυτούς τομείς, υιοθετούμε μια προορατική προσέγγιση της ευθύνης μας. Ενεργούμε με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο, οικολογικά ορθό και οικονομικά επιτυχημένο.

Μετριοπάθεια και προσαρμοστικότητα

Πραγματοποιούμε τις δραστηριότητές μας με αίσθημα μετριοπάθειας σε ό,τι κάνουμε. Θέλουμε να παίρνουμε μόνο όσα μπορούμε να δώσουμε πίσω. Στην πραγματικότητα, επιδιώκουμε να επιστρέφουμε ακόμη περισσότερα από όσα παίρνουμε –αυτό είναι το νόημα της βιωσιμότητας. Σε ορισμένους τομείς της επιχείρησής μας τα πάμε ήδη πολύ καλά, ενώ σε άλλους τομείς καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες για να βελτιωθούμε. Η βιωσιμότητα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ανθεκτικότητα. Ως εταιρεία, χτίζουμε την προσαρμοστικότητα σε διαφορετικά επίπεδα. Οι βιοδυναμικοί μας κήποι και τα σχέδια πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την προσαρμοστικότητα των εδαφών και των τοπικών οικοσυστημάτων. Οικοδομούμε επίσης την προσαρμοστικότητα και σε κοινωνικό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας στην καλλιέργεια, αμείβοντας με δίκαιους μισθούς και με υποστήριξη κοινωνικών έργων.

Η προσωπική μου προσέγγιση σχετικά με τη βιωσιμότητα είναι ότι όσο πιο προσαρμοστικοί είμαστε, τόσο πιο βιώσιμοι είμαστε.
Δρ Stefan Siemer, Επικεφαλής Βιωσιμότητας
98
ποσοστό του συνόλου των παραγόμενων απορριμμάτων που ανακυκλώνεται
100
ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στα δικά μας κτίρια, στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Weleda στην Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία
60
ποσοστό της συσκευασίας μας είναι κατασκευασμένο από γυαλί

Κάνουμε ακόμη περισσότερα για την προστασία του κλίματος

Όταν η Weleda ιδρύθηκε το 1921, ήταν σαφές από την αρχή ότι ο τρόπος με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε θα έπρεπε να βρίσκεται σε αρμονία με τους ανθρώπους και τη φύση. Εργαζόμαστε για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και της ευρωστίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η προστασία του κλίματος αποτελεί μέρος αυτού. Επιδιώκουμε να το κατορθώσουμε με την προμήθεια της ηλεκτρικής μας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την υποστήριξη πρωτοβουλιών για υγιή εδάφη. Αναπτύξαμε επίσης μια στρατηγική σπόρων για περισσότερη βιοποικιλότητα και προωθούμε τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Με ποιον τρόπο προστατεύουμε το κλίμα

 

  • Παράγουμε με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στις δικές μας εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία.
  • Η βιοδυναμική γεωργία αυξάνει το χούμο του εδάφους, το οποίο αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες άνθρακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυξάνουμε το βιοδυναμικό μερίδιο των πιστοποιημένων φυτικών πρώτων υλών μας.
  • Χρησιμοποιούμε πλέον ανακυκλωμένα μπουκάλια PET (rPET) στη σειρά βρεφικής φροντίδας. Αυτό από μόνο του μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 250 τόνους ετησίως. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά το ποσοστό των ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούμε στις συσκευασίες μας.
  • Στόχος μας είναι να μειώνουμε την ενεργειακή μας ένταση (κατανάλωση ενέργειας διαιρούμενη με τον όγκο παραγωγής) κατά 2,5 τοις εκατό κάθε χρόνο.
  • Αναπτύσσουμε μια παγκόσμια ιδέα βιώσιμης κινητικότητας και εφοδιαστικής
  • Δημιουργούμε συνθήκες διαφάνειας σχετικά με το πραγματικό κόστος των βασικότερων φυτικών πρώτων υλών μας, συμπεριλαμβανομένων των κλιματικών επιπτώσεων.

Στο πλαίσιο της πραγματικής λογιστικής αποτύπωσης του κόστους (TCA) αξιολογούμε τις διαφορές μεταξύ της βιολογικής και της συμβατικής γεωργίας. Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση των εκπομπών CO2, της δέσμευσης του CO2, της κατανάλωσης νερού, της ρύπανσης του νερού, της κατανάλωσης ενέργειας, της διάβρωσης και του σχηματισμού του εδάφους. Οι συγκρίσεις αποκαλύπτουν ότι η βιολογική και η βιοδυναμική γεωργία έχουν πολύ καλύτερο ισοζύγιο πραγματικού κόστους σε σχέση με τη συμβατική γεωργία.

Η φύση μας ζητάει να γίνουμε καλοί συνεργάτες.
Ueli Hurter, Βιοδυναμικός αγρότης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Weleda

Τι είναι η πραγματική λογιστική αποτύπωσης κόστους;

Η πραγματική λογιστική αποτύπωσης κόστους (TCA) αποκαλύπτει τα "κρυφά κόστη" των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας. Εκτός από το άμεσο κόστος παραγωγής, υπολογίζονται οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στην τιμή του προϊόντος και στους ισολογισμούς.

Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο με τη Weleda

Είναι αρκετό να παράγουμε λιγότερες εκπομπές ή να αυξήσουμε το περιεχόμενο των ανακυκλωμένων υλικών της συσκευασίας μας; Μάλλον όχι. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι ένας κόσμος με Weleda είναι προτιμότερος από έναν κόσμο χωρίς Weleda. Για παράδειγμα, μέσω της βιοδυναμικής γεωργίας και της δέσμευσής μας για την προστασία των υγιών εδαφών. Σε άλλους τομείς, όπως οι συσκευασίες και η προστασία του κλίματος, έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά ακόμα και έχουμε θέσει νέους φιλόδοξους στόχους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το συνολικό ισοζύγιο της οικονομικής μας δραστηριότητας θα γίνει πιο θετικό.

Αναγνώριση της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα

Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε λάβει πολυάριθμα βραβεία:

  • Sustainable Beauty Awards

  • Green Brands Award

  • Swiss Ethics Award

  • German Sustainability Award

  • Good Brand Award για βιώσιμη συσκευασία

  • Πολυάριθμα άλλα βραβεία για τα πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά μας