Η ιστορία μας ξεκινά με ένα όραμα

Πώς οι ιδρυτές μας άνοιξαν νέους δρόμους στην ιατρική και τη φροντίδα του δέρματος και πώς συνεχίζουν να μας εμπνέουν σήμερα, ώστε η υγεία και η ομορφιά να μπορούν να ξεδιπλωθούν σε αρμονία με τη φύση και τον άνθρωπο.

Όραμά μας αποτελεί ένας υγιής κόσμος

Πριν από την ίδρυση της Weleda, ο Rudolf Steiner πραγματοποίησε το 1920 το Πρώτο Μάθημα για Γιατρούς. Αυτή η σειρά διαλέξεων οργανώθηκε από τον χημικό OskarSchmiedel. Το επόμενο έτος, το «Laboratorium του Goetheanum» στην Ελβετία, το οποίο είχε ιδρύσει ο Oskar Schmiedel, εξαγοράστηκε. Στο Schwäbisch Gmünd της Γερμανίας ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή φαρμάκων και προϊόντων για την περιποίηση του δέρματος. Την ίδια χρονιά, η Ita Wegman ίδρυσε τη σημερινή κλινική Arlesheim στην Ελβετία. Βασιζόμενοι σε νέες ιδέες εμπνευσμένες από την ανθρωποσοφία, οι ιδρυτές μας δημιούργησαν ένα τολμηρό όραμα το οποίο φέρνει σε μεγαλύτερη επαφή τον άνθρωπο με τη φύση.

 

Τι είναι η ανθρωποσοφία;

Η ανθρωποσοφία διερευνά τις συνδέσεις. Στη Weleda, η κατανόηση της αρμονικής σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων και των φυτών μας επιτρέπει να δημιουργούμε καλύτερα φυσικά προϊόντα. Η ανθρωποσοφική ιατρική υιοθετεί μια ολιστική θεώρηση του ανθρώπου και προωθεί μια υγιή ισορροπία μεταξύ σώματος, νου και πνεύματος.

Το όνομά μας, Weleda, εκφράζει τη βαθιά σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Το όνομα 'Veleda" ήταν ένας τίτλος που έδιναν κάποτε σε σοφές, θεραπεύτριες γυναίκες.

Τι αποτέλεσε έμπνευση για τους ιδρυτές μας

 

Η Weleda ιδρύθηκε από ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούσαν ένα καλύτερο μέλλον και ακολούθησαν νέες κατευθύνσεις. Η γιατρός Ita Wegman και ο φιλόσοφος και επιστήμονας Rudolf Steiner αναγνώρισαν τις σχέσεις μεταξύ της φύσης και του ανθρώπινου σώματος, του νου και του πνεύματος. Άρχισαν να παράγουν φάρμακα και προϊόντα περιποίησης σώματος με φυσικά συστατικά. Η σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και φύσης μπορεί να φανεί και να γίνει αισθητή στα προϊόντα που παρασκευάζουμε για την υγεία και την ομορφιά σας –αλλά και στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά.

Από ένα μάθημα ιατρικής σε έναν κήπο με φαρμακευτικά βότανα

 

  • Το 1920 ο Rudolf Steiner έδωσε μια σειρά διαλέξεων σε γιατρούς και φοιτητές ιατρικής. Γνωστό ως το Πρώτο Μάθημα για Γιατρούς, σηματοδότησε τη γέννηση της ανθρωποσοφικής ιατρικής.
  • Τον Σεπτέμβριο του 1920 η γιατρός Ita Wegman αγόρασε «ένα μικρό σπίτι με μια μεγάλη μηλιά» στο Arlesheim της Ελβετίας. Το 1921, το σπίτι αυτό έγινε η πρώτη παγκοσμίως ανθρωποσοφική κλινική, η κλινική Arlesheim (γνωστή και ως ItaWegman Anthroposophic Clinic).
  • Το 1921 ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων περιποίησης δέρματος στο Schwäbisch Gmünd της Γερμανίας.

Το 1922 δημιουργήθηκε ο πρώτος κήπος φαρμακευτικών βοτάνων στο SchwäbischGmünd της Γερμανίας. Σήμερα, καλλιεργούμε φαρμακευτικά φυτά σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας στους οκτώ κήπους της Weleda σε όλο τον κόσμο

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο

 

Γιατροί, φαρμακοποιοί και άνθρωποι με τις ίδιες ιδέες ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν τα δικά τους υποκαταστήματα Weleda σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μπορείτε να βρείτε τα φάρμακα και τα φυσικά καλλυντικά μας σε περισσότερες από 50 χώρες. Η Weleda έχει θυγατρικές εταιρείες σε 20 χώρες. Προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες μας από όλο τον κόσμο. Ως συνιδρυτής και μέλος της Ένωσης για το Ηθικό Βιοεμπόριο (UEBT), διασφαλίζουμε ότι εφαρμόζονται αυστηρά ηθικά κριτήρια σε όλες τις αλυσίδες προμήθειας των φυσικών πρώτων υλών μας. Καλλιεργούμε τα φαρμακευτικά μας φυτά σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας στους οκτώ κήπους της Weleda παγκοσμίως.