Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ανθρωποσοφικής ιατρικής;

Τα φάρμακα της Weleda έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην αυτοθεραπεία του σώματός σας. Τα ενεργά συστατικά που περιέχουν προέρχονται από φυτά, ορυκτά και μέταλλα, κάποια από τα οποία υφίστανται επεξεργασία με πολύ ειδικές μεθόδους.

Τι ακριβώς είναι η ανθρωποσοφική ιατρική;

Η ανθρωποσοφική ιατρική αποτελεί προσέγγιση της ολοκληρωτικής (integrative) ιατρικής που εστιάζει στις ολιστικές ανάγκες των ασθενών. Σχετίζεται με δύο σχολές ιατρικής: αφενός με την επιστημονική, συμβατική ιατρική με τις μεθόδους και τα αποτελέσματά της και αφετέρου την πνευματική επιστημονική γνώση της ανθρωποσοφίας, δύο προσεγγίσεις που συμβαδίζουν. Στο κάτω κάτω, οι άνθρωποι δεν αποτελούνται μόνο από σώμα, αλλά και από ψυχή, κι ο καθένας είναι ξεχωριστός. Η θεραπεία, όπως τη βλέπουμε εμείς, δεν αφορά μόνο στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων, αλλά και στην υποστήριξη της ατομικής, ολιστικής σας πορείας προς μια καλύτερη υγεία. Τα φάρμακά μας έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την ικανότητα αυτοθεραπείας του οργανισμού σας.

Βιώσιμα και οικολογικά

Στόχος της ανθρωποσοφικής ιατρικής είναι να βοηθήσει τόσο τους ανθρώπους, όσο και τον πλανήτη. Αντιμετωπίζουμε τη φύση με σεβασμό και οι φαρμακευτικές διαδικασίες μας πραγματοποιούνται με βάση οικολογικές αρχές. Έχουμε ευθύνη πρώτα απέναντι στις πρώτες ύλες κι έπειτα απέναντι στους ασθενείς. Αναλαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τις ευθύνες μας, εστιάζοντας στο γεγονός ότι τα προϊόντα μας είναι βιοδιασπώμενα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τα υπολειμματικά υλικά μπορούν να απορριφθούν σωστά. Παρασκευάζουμε τα φάρμακά μάς χρησιμοποιώντας ενεργά φυσικά συστατικά με τρόπους που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, εξοικονομώντας πόρους και σε κλίμα άψογης συνεργασίας.

Είστε ένα με τη φύση

Η φύση έχει ισχυρές θεραπευτικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές δεν βρίσκονται μόνο στα φαρμακευτικά φυτά, αλλά και μέσα σας. Γι' αυτό τα φάρμακα Weleda είναι μοναδικά. Όχι μόνο εξαλείφουν τα συμπτώματα μέσω των ενεργών φυσικών συστατικών, αλλά και υπενθυμίζουν στο σώμα σας ότι διαθέτει τις δικές του φυσικές δυνάμεις αυτοθεραπείας ενεργοποιώντας τες. Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων Weleda δεν οφείλονται μόνο στις φυσικές πρώτες ύλες και τις ειδικές συνθέσεις, αλλά και τις μεθόδους παραγωγής μας, κάποιες από τις οποίες αποτελούν μοναδικές διαδικασίας που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τη Weleda.

Φαρμακευτικά φυτά – φρεσκοκομμένα και επεξεργασμένα

Καλλιεργούμε μόνοι μας πολλά φαρμακευτικά φυτά, σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Η παραγωγή βάμματος βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από τον κήπο με τα φαρμακευτικά βότανα. Αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα φρέσκα φυτά μεταφέρονται στην εγκατάσταση για επεξεργασία.
Από τον σπόρο στο φυτό, στη συγκομιδή και την επεξεργασία, στη φαρμακευτική διαδικασία: κάθε ένα από τα πολλά επιμέρους βήματα χρησιμεύει για να μετατρέψει τη δύναμη αυτού του φυτού σε φάρμακο.

Μοναδικές μέθοδοι παραγωγής

Έχουμε αναπτύξει μοναδικές μεθόδους παραγωγής για να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις της φύσης.

Μεταλλικός καθρέφτης Κείμενο

Η παραγωγή μεταλλικών καθρεπτών είναι μια μοναδική διαδικασία που είναι και χρονοβόρα και κουραστική. Για την παραγωγή ενός χρυσού καθρέφτη, για παράδειγμα, μια μικρή ποσότητα αυτού του πολύτιμου μετάλλου υγροποιείται και εξατμίζεται αυξάνοντας σταθερά τη θερμότητα στο κενό. Ο μεταλλικός καθρέφτης που προκύπτει εναποτίθεται στα τοιχώματα μιας γυάλινης φιάλης. Στη συνέχεια αφαιρείται και υποβάλλεται σε περαιτέρω επεξεργασία για διαφορετικά φάρμακα.

Διαδικασία δυναμοποίησης

Έχουμε αναπτύξει τη δική μας διαδικασία δυναμοποίησης, η οποία βασίζεται στην κλασική μέθοδο του Hahnemann. Πραγματοποιείται σε ειδικούς χώρους που επιτρέπουν την αθόρυβη, απρόσκοπτη φαρμακευτική εργασία. Οι αραιώσεις ανακινούνται ρυθμικά με το χέρι από τους ειδικά εκπαιδευμένους ειδικούς μας για την παραγωγή διαφορετικών δυναμικοτήτων. Για κάθε δυναμικότητα, απαραίτητη είναι η δραστηριότητα ενός ανθρώπου. Η εν λόγω εργασία απαιτεί δεξιότητες, συγκέντρωση, εσωτερική ηρεμία και εμπειρία. Σε αντίθεση με πολλά παραδοσιακά ομοιοπαθητικά φάρμακα, η δυναμοποίηση των φαρμάκων Weleda γενικά πραγματοποιείται σε λίγα μόνο στάδια. Επομένως, τα φάρμακα περιέχουν αναλυτικά ανιχνεύσιμες συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών.

Φυτικοποιημένα μέταλλα

Μια άλλη ειδική φαρμακευτική διαδικασία που χρησιμοποιεί η Weleda είναι η φυτικοποίηση των μετάλλων. Σε αυτήν τη διαδικασία, ένα εξαιρετικά αραιωμένο, διαλυτό παρασκεύασμα παράγεται από ένα φυσικό μέταλλο, όπως ο συμπαγής άργυρος. Αυτό χρησιμεύει ως ένα είδος λιπάσματος για το έδαφος στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ένα φαρμακευτικό φυτό. Επιτρέπει στο φυτό να απορροφήσει το μέταλλο μέσω των ριζών του. Με τον τρόπο αυτό, το μέταλλο δυναμοποιείται και ενισχύεται. Την εποχή της ανθοφορίας, το φυτό συγκομίζεται και γίνεται λίπασμα. Την άνοιξη του επόμενου έτους, αυτό το λίπασμα χρησιμοποιείται για τη λίπανση μιας νέας κλίνης για το ίδιο είδος φυτού. Αυτή η διαδικασία δυναμοποίησης επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά και στη συνέχεια το φυτό τρίτης γενιάς μετατρέπεται σε φαρμακευτικό προϊόν. Δεν περιέχει μόνο τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού, αλλά επίσης, για παράδειγμα, τις ιδιότητες του δυναμοποιημένου αργύρου, ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί στη διάρκεια τριών ετών ως μέρος της διαδικασίας ζωής του φυτού.

Διαδικασία Rh

Η συντομογραφία Rh, που εμφανίζεται στην ονομασία ορισμένων φαρμάκων Weleda, σημαίνει «ρυθμός». Η φαρμακευτική διαδικασία Rh – που εφαρμόζεται μόνο από τη Weleda – χρησιμοποιείται για την παραγωγή ειδικών υδατικών (άρα μη αλκοολούχων) παρασκευασμάτων από φρέσκα φυτά. Το πρωί, ο χυμός που συμπιέζεται από τα φυτά θερμαίνεται επανειλημμένα στους 37 °C και αναμιγνύεται ρυθμικά. Στη συνέχεια το βράδυ ψύχεται στους 4 °C και ανακατεύεται ξανά ρυθμικά. Η ποσότητα φωτός στην οποία εκτίθεται το παρασκεύασμα αλλάζει επίσης ανάλογα με έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Τα παρασκευάσματα που έχουν υποστεί ζύμωση δεν απαιτούν πρόσθετα συντηρητικά. Η διαδικασία Rh που χρησιμοποιεί η Weleda ενσωματώνεται επί του παρόντος στην Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία (Ph. Eur.).