Η προμήθεια των πρώτων υλών μας γίνεται με ηθικό και βιώσιμο τρόπο

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι πρώτες ύλες μας προέρχονται από ηθικές πηγές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από το 2018, έχουμε πιστοποιηθεί από την Ένωση για το Ηθικό Βιο-Εμπόριο.

Η αλυσίδα εφοδιασμού μας είναι βιώσιμη και δίκαιη

 

Όταν αγοράζετε τα φυσικά μας προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, συμβάλλετε στη δημιουργια ενός κόσμου όπου τόσο οι άνθρωποι, όσο και η βιοποικιλότητα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Δεν διασφαλίζουμε μόνο ότι οι φυσικές μας πρώτες ύλες καλλιεργούνται βιολογικά ή βιοδυναμικά, αλλά και ότι οι άνθρωποι που τις καλλιεργούν και τις συλλέγουν αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό. Θέλουμε επίσης να μπορούμε να εντοπίζουμε τις φυσικές μας πρώτες ύλες στην πηγή τους Ως μέλος της Ένωσης για το Ηθικό Βιο-Εμπόριο (UEBT), τηρούμε τα αυστηρά κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά κριτήρια που θέτει η οργάνωση. Οι αξίες που ορίζει είναι προς όφελος τόσο των ανθρώπων όσο και του πλανήτη.

Η δέσμευσή μας για βιώσιμη προμήθεια

 

 

Πάνω από το 80% των πιστοποιήσιμων πρώτων υλών μας προέρχεται από πιστοποιημένη βιολογική γεωργία και, όπου είναι δυνατόν, από βιοδυναμική γεωργία. Στόχος μας είναι η αύξηση αυτού το ποσοστού κάθε χρόνο, μέσα από νέες συνεργασίες με πιστοποιημένους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων και νέα έργα βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας. Επίσης εστιάζουμε ιδιαίτερα στην ποιότητα των συστατικών μας. Πολλά από τα φυτά που χρησιμοποιούμε για τα φυσικά καλλυντικά και τα φάρμακά μας καλλιεργούνται στους δικούς μας κήπους. Επίσης, πρώτες ύλες προμηθεύονται μέσω μακροχρόνιων συνεργατών.

Το όραμά μας είναι να αποτελούμε εταιρεία αναφοράς στη βιομηχανία μας, όσον αφορά στην ηθική και βιώσιμη προμήθεια.
100
τοις εκατό των αλυσίδων εφοδιασμού για τα φυσικά καλλυντικά προϊόντα Weleda ελέγχονται σύμφωνα με το πρότυπο UEBT
250
τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργούνται βιολογικά παγκοσμίως από τη Weleda
80
τοις εκατό είναι η μέση ποσότητα πιστοποιήσιμων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη Weleda
1000
ουσίες κατευθείαν από τη φύση αποτελούν τη βάση των προϊόντων Weleda

Η ηθική προμήθεια αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά μας

Θέλουμε να γνωρίζετε ακριβώς τι λαμβάνετε από εμάς. Γι' αυτό είμαστε πλήρες μέλος του UEBT από το 2011 και έχουμε διασφαλίσει ότι όλες οι αλυσίδες εφοδιασμού μας για φυσικές πρώτες ύλες πληρούν τα πρότυπά του – ακόμα και όσον αφορά στην προέλευση των φυτών. Το 2018 λάβαμε την πιστοποίηση UEBT Sourcing with Respect. Το πρότυπο UEBT προωθεί τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και την προστασία και τη συνειδητή χρήση της βιοποικιλότητας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, το UEBT ελέγχει τις αλυσίδες εφοδιασμού για όλες τις φυσικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα φυσικά καλλυντικά προϊόντα μας. Με τη σφραγίδα UEBT εγγυόμαστε ότι προστατεύουμε και χρησιμοποιούμε βιώσιμα τη βιοποικιλότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την περαιτέρω επεξεργασία των φυτών. Δεσμευόμαστε επίσης να συμπεριφερόμαστε δίκαια σε όλους τους συνεργάτες μας στην καλλιέργεια, προασπίζοντας τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα και υποστηρίζοντας την κοινοτική ανάπτυξη.

Ένωση για το Ηθικό Βιο-Εμπόριο (UEBT)

 

Η UEBT είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, η οποία στοχεύει να συμβάλει σε έναν κόσμο στον οποίο ευδοκιμούν όλοι οι άνθρωποι αλλά και η βιοποικιλότητα. Έχει στόχο την αναγέννηση της φύσης και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ανθρώπους μέσω της ηθικής προμήθειας συστατικών από τη βιοποικιλότητα. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και διατηρεί ισχυρές συνεργασίες με οργανώσεις του ΟΗΕ. Όπως η Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα (CBD) και η Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Βιο-Εμπορίου της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

Οι 7 αρχές του προτύπου UEBT

  1. H διατήρηση  της βιοπικιλότητας
  2. Η βιώσιμη χρήση της βιοποικιλότητας
  3. Η δίκαιη κατανομή των οφελών που προέρχονται από τη χρήση της βιοποικιλότητας
  4. Η κοινωνικοοικονομική βιωσιμότητα (παραγωγική, χρηματοοικονομική και διαχείριση αγοράς)
  5. Η συμμόρφωση με την εθνική και διεθνή νομοθεσία
  6. Ο σεβασμός στα δικαιώματα των φορέων που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του Βιο-Εμπορίου
  7. Η σαφήνεια σχετικά με την κατοχή γης, το δικαίωμα χρήσης και πρόσβασης σε φυσικούς πόρους

Ανακαλύψτε την πηγή των πρώτων υλών μας

Αρωματική λεβάντα από τη Μολδαβία

Τα χωράφια στη Μολδαβία είναι γεμάτα με τα λαμπερά μωβ άνθη της αρωματικής λεβάντας. Στις άκρες των χωραφιών, κινητές μονάδες απόσταξης επεξεργάζονται τα φυτά που μόλις συλλέχθηκαν σε αιθέριο έλαιο. Μόλις πριν από είκοσι περίπου χρόνια, δεν υπήρχε σχεδόν καμία αγορά λεβάντας στη Μολδαβία. Σήμερα, μας παρέχει μεγάλες ποσότητες λεβάντας για την παραγωγή φυσικών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας Weleda. Είναι υπέροχο αυτό που συμβαίνει στην περιοχή: ο συνεργάτης μας πρόσθεσε αποθέματα ψαριών σε μια μικρή λίμνη κοντά στα χωράφια, έχει κόψει τις υπερβολικά αναπτυγμένες καλαμιές και έχει εγκαταστήσει κυψέλες μελισσών. Εδώ δεν παίζει ρόλο μόνο η ποιότητα του εδάφους, αλλά και η βιοποικιλότητά του. Μόνο τότε η φύση θεωρείται υγιής. Γι' αυτό σήμερα συνεργαζόμαστε με τους κατοίκους του χωριού ώστε να τους βοηθήσουμε να στραφούν στη βιοδυναμική γεωργία.

Πολύτιμο έλαιο σανταλόξυλου από τη Νέα Καληδονία

Το έλαιο σανταλόξυλου που χρησιμοποιούμε ως άρωμα σε ορισμένα από τα προϊόντα μας προέρχεται από ένα νησί της Νέας Καληδονίας στον Νότιο Ειρηνικό. Το έλαιο εξάγεται από το ξύλο των δέντρων. Επειδή το σανταλόξυλο είναι ιδιαίτερα σπάνιο, σε κάθε δέντρο τοποθετείται αισθητήρας GPS για την αποφυγή της παράνομης συγκομιδής. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με φροντίδα αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο. Για να ελέγξουμε εάν το δέντρο είναι αρκετά ώριμο για συγκομιδή, ανοίγουμε μια μικροσκοπική τρύπα στο ξύλο. Στη συνέχεια, κλείνουμε ξανά την τρύπα με ρητίνη, έτσι ώστε το δέντρο να συνεχίσει να αναπτύσσεται εάν είναι απαραίτητο. Ήμασταν παρόντες κατά τη συγκομιδή, επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο ξύλου και το αποστακτήριο και παρατηρήσαμε ότι το αρωματικό λάδι σανταλόξυλου εξήχθη από τα μαλακά κομμάτια του ξύλου.

Άγρια Άρνικα

Τα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας αποτελούν πιθανότατα την πιο άφθονη πηγή άγριας άρνικας στην Ευρώπη. Η Weleda βοηθά στην προστασία αυτού του πόρου και στην υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής. Ένα λιβάδι από μόνο του συνήθως δεν παράγει πολλά. Αν όμως φυτρώσει άρνικα εκεί, το λιβάδι προσφέρει μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος στον αγρότη, δίνοντας στον ιδιοκτήτη ένα κίνητρο ώστε να το αφήσει στην αρχική του κατάσταση. Αυτά τα άγρια φυτά συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας και ποιότητας, για τα οποία ενημερώνονται οι ντόπιοι συλλέκτες σε εργαστήρια εκπαίδευσης.

Ρατάνια από τις Άνδεις

Κάθε χρόνο μια οικογένεια στο Περού κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέχρι τις πεδιάδες των Άνδεων για να μαζέψει φυτά και ρίζες Ρατάνια για τη Weleda. Φυσικά έχουμε άδεια για πιστοποιημένη συλλογή άγριων φυτών. Είναι σημαντικό για εμάς να προστατεύουμε και αυτά τα είδη φυτών. Πόσο μεγάλη είναι η ποσότητα φυτών; Έχουν αλλάξει οι συνθήκες του εδάφους; Άλλαξε κάτι από πέρυσι; Όλα παρατηρούνται προσεκτικά και τεκμηριώνονται. Για να προσδιορίσουμε σε ποια από τα άγρια λιβάδια πρέπει να γίνει η συγκομιδή, συμβουλευόμαστε ειδικούς από τοπικά πανεπιστήμια και οργανώσεις προστασίας της φύσης.