Living Soil Camp: Ενωμένοι για τα υγιή εδάφη

Τι χρειάζονται οι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο; Εκτός από καλές ιδέες, χρειάζονται προ πάντων ενέργεια, ανθεκτικότητα και εσωτερική δύναμη. Με την Κατασκήνωση ζωντανού εδάφους, υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που προωθούνται για την προστασία του εδάφους.

Προστατεύουμε το δέρμα της γης

 

Ακριβώς όπως το δέρμα μας, το έδαφος είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα που αναπνέει. Το έδαφος είναι το δέρμα της γης μας, το οποίο τρέφει τους ανθρώπους, τα φυτά και τα ζώα. Ωστόσο, περισσότερο από το ένα τρίτο των εδαφών της Γης έχει αποδυναμωθεί και υποβαθμιστεί. Χρόνο με τον χρόνο, χάνουμε δισεκατομμύρια τόνους πολύτιμου εδάφους που χρειαζόμαστε επειγόντως λόγω της αποψίλωσης, της διάβρωσης και της σφράγισης.

Υποστηρίζουμε πράσινες πρωτοβουλίες

Αυτήν τη στιγμή προκύπτουν παντού πρωτοβουλίες που εργάζονται πάνω σε νέες λύσεις σχετικά με τα πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Για παράδειγμα, πώς μπορούμε να ενισχύουμε τα εδάφη μας αντί να τα αποδυναμώνουμε; Για να καταστήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες κατάλληλες για το μέλλον, σας προσκαλούμε στην Κατασκήνωση ζωντανού εδάφους για μία εβδομάδα. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις εργάζονται επί μία εβδομάδα πάνω στις ιδέες τους και επικεντρώνονται κυρίως στους εσωτερικούς τους πόρους. Eίμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό που χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι περισσότερη εσωτερική δύναμη για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου.

Η Κατασκήνωση ζωντανού εδάφους (Living Soil Camp) είναι μια μοναδική σύνθεση επιχειρηματικής ενδυνάμωσης και χαλάρωσης των στελεχών. Για όσους θέλουν να είναι επιτυχημένοι και να δημιουργούν νόημα στο εξωτερικό χρειάζεται επίσης να αναπτυχθούν στο εσωτερικό.
Stefan Siemer, Επικεφαλής Αειφορίας στη Weleda

Ενισχύουμε την εσωτερική υγεία

Με την Κατασκήνωση ζωντανού εδάφους (Living Soil Camp), θέλουμε να ενισχύσουμε και να διασυνδέσουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες ήδη ερευνούν θεμελιώδη ζητήματα στον τομέα της υγείας του εδάφους, σκέφτονται νέες ιδέες και κάνουν σπουδαία πράγματα. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν στερούνται ιδεών. Ωστόσο, οι ρίζες τους συχνά δεν φτάνουν αρκετά βαθιά για να αντέξουν την αντίσταση και τις προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Weleda ξεκινά ακριβώς από εκεί που συχνά εμφανίζονται οι πρώτες αδυναμίες: στην εσωτερική υγεία και ανθεκτικότητα των σχεδιαστών, των στοχαστών και των εκτελεστών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι για να προσφέρουμε πολλά και να κάνουμε καλό μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται και οι ίδιοι καλά. Μόνο οι ομάδες που είναι διανοητικά και συναισθηματικά ανθεκτικές και συνδεδεμένες με τον σκοπό τους μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Η εσωτερική εργασία προσφέρει νέες λύσεις

Με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων από τον τομέα της Εσωτερικής Εργασίας, νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Mycrobez, η Regenerativ.org ή η Heckenretter εργάζονται μαζί με τους πόρους τους στην Κατασκήνωση ζωντανού εδάφους και ενισχύουν έτσι την ψυχική υγεία κάθε μέλους της ομάδας. Στην κατασκήνωση έχουν επίσης την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η συνεργασία ή οι ομαδικές δομές. Αυτό που κάνει την Κατασκήνωση ζωντανού εδάφους τόσο ξεχωριστή είναι ότι βρίσκεται στη φύση, σε άμεση γειτνίαση με τον κήπο φαρμακευτικών φυτών της Weleda.

Τι συμβαίνει στην κατασκήνωση;

 

Η ανάπτυξη μιας ιδέας και η πραγματοποίηση των πρώτων βημάτων είναι κάτι που πολλές ομάδες καταφέρνουν να διαχειριστούν καλά μόνες τους στην αρχή. Τι συμβαίνει όμως όταν η ανάπτυξη και η υπευθυνότητα ξεφεύγουν από τον έλεγχο; Στην κατασκήνωση, κοιτάζουμε κάτω από την επιφάνεια των αρχικών επιτυχιών μέχρι να γίνει σαφές τι πραγματικά παρακινεί τις ομάδες, τι τις κρατάει ενωμένες. Γιατί αγωνίζονται και τι μπορεί να τις σταματήσει; Θα ενισχύσουμε ολιστικά τα θεμέλια των συμμετεχουσών ομάδων, ώστε να μπορέσουν να απελευθερώσουν το πλήρες δυναμικό των ιδεών τους. Θα αναπτυχθούν επιχειρηματικά μοντέλα και θα βελτιωθούν ή θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι λύσεις. Η εντατική κοινή εμπειρία δημιουργεί ένα δίκτυο μεταξύ των ομάδων που παραμένει βαθιά συνδεδεμένο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο πολύ πέρα από τη διάρκεια της κατασκήνωσης. Νέες ιδέες μπορούν να αναπτυχθούν.