Ίριδα

Εξισορροπεί την ξηρότητα και την υγρασία του δέρματος.

Η ίριδα έχει μακρά ιστορία ως θαυμαστό καλλωπιστικό φυτό, οι ιδιότητες της όμως ως φαρμακευτικό φυτό είναι εξίσου γνωστές, ήδη από την Αρχαιότητα. Ακόμη, κοσμεί το διάσημο οικόσημο του Γαλλικού βασιλικού οίκου των Βουρβόνων. Για εμάς, η ίριδα έχει αποδειχθεί πως διαθέτει μια ακόμη εξαιρετική ικανότητα: το ισχυρό της ρίζωμα μπορεί να αποθηκεύσει εξαιρετικά την υγρασία τόσο καλά, ώστε να διατηρεί την ισορροπία της ακόμη και σε περιόδους ακραίας υγρασίας ή ξηρασίας. 

 

Η ίριδα διατηρεί προσεχτικά το νερό που περιέχει σε ισορροπία μέσω μιας συνεχούς διαδικασίας παραγωγής, συλλογής, απόκτησης και αποθήκευσης υγρασίας, μέσω του γλισχράσματος που αποθηκεύει νερό και απορροφητικών ουσιών, όπως η ζάχαρη και το άμυλο που βρίσκονται στο ρίζωμα της. Την ίδια στιγμή, η δομή των φύλλων και του στελέχους της, της επιτρέπουν να αντιμετωπίσει με εξαιρετικό τρόπο, περιόδους με πολύ νερό, χάρη στο απλό, λιτό, ευθύ και αεροδυναμικό σχήμα και τον μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των ανθών της.

Έμπνευση για το δέρμα

Η ίριδα αποτελεί λοιπόν το ιδανικό πρότυπο για το δέρμα μας σε σχέση με τη ρύθμιση της υγρασίας και βοηθά εξαιρετικά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος σε νεαρούς ενήλικες. Το κανονικό, υγιές, νεαρό δέρμα είναι μεταξένια απαλό, σφιχτό, ροδαλό, όχι πολύ λιπαρό, μα ούτε και ξηρό. Αυτό συμβαίνει λόγω της εξαιρετικής ισορροπίας που εμφανίζει μεταξύ ενυδάτωσης και της έλλειψης ατελειών. Όμως, η ζωή γύρω στην ηλικία των 20 ετών, είναι γεμάτη από αλλαγές. Οι νεαροί ενήλικες πρώτο-στέκονται στα πόδια τους, δοκιμάζονται και κερδίζουν νέες εμπειρίες. Αυτές οι στιγμές γεμάτες αλλαγές συχνά αντικατοπτρίζονται στο δέρμα, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των έντονων ετών μεταξύ 21 και 28. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής, το δέρμα συχνά δοκιμάζεται σε ακραίες καταστάσεις με αποτέλεσμα, μπορεί να εμφανίζει ευαισθησία, ξηρότητα, ατέλειες, καθώς και φλεγμονές. 


Εδώ είναι που εμφανίζονται οι παραλληλισμοί μεταξύ του δέρματος μας και της ίριδας: ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την εξαιρετική ικανότητα να εξισορροπεί αναδομικές κι εκφυλιστικές λειτουργίες σε κάθε όργανο. Έτσι και η ίριδα, χάρη στη σημαντική ικανότητά της να αναδομεί και να ενυδατώνει, αποτελεί πραγματικό πρότυπο στην εξισορρόπηση των άκρων. Η ομορφιά, μακροζωία και λάμψη της ίριδας οφείλεται στην εξαιρετική της ικανότητα να ισορροπεί, μέσω της πρόσθεσης ή αφαίρεσης υγρασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Σε συνδυασμό με το λάδι jojoba και της καταπραϋντικής αμαμηλίδας, ρυθμίζει την υγεία του δέρματος, ώστε να εξισορροπηθεί η υγρασία της και το νεαρό δέρμα να ανακτήσει τη φυσική του ομορφιά. 


Iris Tagespflege

Κρέμα Ημέρας Ίριδα

Ισορροπημένη ενυδάτωση του δέρματος για γυναίκες μετά την ηλικία των 20 - για το ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα
Iris Nachtpflege

Κρέμα Νυκτός Ίριδα

Μία πλούσια κρέμα νυκτός για ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα, ιδανική μετά την ηλικία των 20.
Iris Feuchigkeitspflege

Κρέμα Ενυδάτωσης Ίριδα

Φυσική ενυδάτωση για το κανονικό έως μικτό δέρμα, ημέρα και νύχτα, ιδανική ως βάση για το μακιγιάζ