Ιπποφαές

Ένας καρπός γεμάτος ενέργεια και τονωτική δράση

Πεισματικά προσκολλημένο στο πετρώδες χώμα, ενώ οι παχιές ρίζες του εισέρχονται στο άγονο έδαφος, το ιπποφαές έχει τη μοναδική ικανότητα να επιβιώνει και να μη χρειάζεται πολλά για να αναπτυχθεί. Καθώς αναπτύσσεται, φανερώνει τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο σύστημα ριζών του φυτού, αφού απλώνονται σε ακτίνα 12 μέτρων. Ευδοκιμεί σε αραιό, σχεδόν επιθετικό, πορώδες έδαφος, δίχως να χρειάζεται θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος, αντιμετωπίζοντας με ευκολία τις δύσκολες αυτές συνθήκες. 

 

Για το ιπποφαές υπάρχει μόνο ένα απαραίτητο στοιχείο: το φως του ηλίου. Ο θάμνος με τους αμυντικούς μηχανισμούς και τα σκληρά, μυτερά φύλλα και τα πολυάριθμα αγκάθια, λατρεύει πραγματικά το φως του ηλίου. Οι λαμπεροί, χρυσο-κόκκινοι καρποί του απορροφούν τη φωτεινότητα και την ενέργεια του ηλίου, μετατρέποντας τις σε πολύτιμες βιταμίνες. Οι καρποί του είναι δύσκολο να συλλεχθούν και δεν είναι απλώς όμορφοι, μα αποτελούν πραγματικές αποθήκες ενέργειας, καθώς ενδυναμώνουν εσωτερικά και εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η ανθεκτικότητα είναι το πιο προφανές χαρακτηριστικό του ιπποφαούς. Οι λαμπεροί του καρποί παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μα και βιταμίνη Β12 (κυανοκοβαλαμίνη), που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χορτοφάγους. Ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών, κι ενώ το φως είναι λιγοστό, το ανοσοποιητικό μας σύστημα επωφελείται από την αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που κρύβεται μέσα στους καρπούς του, και που βοηθά στην αναζωογόνηση της αυτορύθμισης του οργανισμού, απορροφώντας πιο εύκολα τις φυσικές, βιολογικές βιταμίνες. Έτσι βοηθά την ενίσχυση της ενέργειας και το ανοσοποιητικό.

Φίλος του ηλίου

Επιπλέον, το ιπποφαές είναι ιδανικό για χρήση σε θέματα ομορφιάς. Το πλούσιο έλαιο των σπόρων και των καρπών του προστατεύει το δέρμα και ενισχύει τη λειτουργία φραγμού του. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό, λινολενικό και παλμιτελαϊκό οξύ, καθώς και Βιταμίνη Ε, που καταπραΰνουν τους δερματικούς ερεθισμούς. Ακόμη, περιέχει καροτενοειδή, τα οποία του προσφέρουν το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα του. Έχει μια μοναδική σχέση με το φως, τον αέρα και τη θερμότητα, που το καθιστούν εξαιρετικό για την πρόληψη νέων καθώς και για την αντιμετώπιση παλαιότερων ηλιακών εγκαυμάτων στο δέρμα. Προλαμβάνει από την εμφάνιση αφυδάτωσης στο δέρμα και το βοηθά σε βάθος.  Η σειρά προϊόντων μας με ιπποφαές είναι ένας φόρος τιμής στο εξαιρετικό ζωτικό αυτό φυτό.

Sanddorn Vitalisierungsdusche

Κρεμοντούς με Ιπποφαές

Φρέσκο, τονωτικό κρεμοντούς με φυσικά βιολογικά έλαια
Sanddorn Pflege-Öl

Λάδι Περιποίησης με Ιπποφαές

Ελαφρύ, πλούσιο χρυσό άγγιγμα για το διψασμένο δέρμα
Sanddorn Express Handcreme

Κρέμα Χεριών με Ιπποφαές

Ελαφριά κρέμα που απορροφάται άμεσα, για καθημερινή χρήση.
Sanddorn Ursaft

Χυμός Ιπποφαούς

100% φυσικός χυμός γεμάτος βιταμίνη C
Sanddorn-Elixier

Ελιξίριο Ιπποφαές

Πιστοποιημένος βιολογικός χυμός με φυσική γλυκιά γεύση από βιολογική ακατέργαστη ζάχαρη και μέλι